View Single Post
stare 14.09.2014, 13:18   #132
Nyu Nyu Nyuu

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - wrażenia z gry, recenzje

Pierwszy rzut oka po stworzeniu rodziny: Dlaczego te miasta sa takie male?!
I myslalam, ze tez np. da sie zrobic kilka savow, a tu wszystkie moje rodzinki na jednym i w przeciwieństwie do dwojki wszyscy simowie sie starzeli, a nie tylko ci aktywni... no ale i tak w sumie gram tylko jedna rodzina.
Emocje to nie byla jakas wielka rewolucja, nie zachwycam sie nia nieustannie. Mimo to, w poprzednich czesciach gry te simy byly jakies stuczne, teraz sa bardziej realistyczne - za to duzy + dla emocji.
Fajne jest tez to, ze aspiracje sa stopniowane, a nie tylko jeden cel ktory trzeba bylo osiagnac. Tak samo z awansem w pracy - trzeba nie tylko do niej chodzic i zdobywac umiejetnosci, ale tez np. malowac obrazy, pisac ksiazki czy zmywac naczynia w domu. :p Z ocena w szkole jeszcze lepiej, nie z kazdym dniem w szkole nam ona rosnie, tylko rowniez trzeba sie wysilic - przez co umiem jedynie dobic do piatki, a zanim dobije do szostki mi dziecko zmienia grupe wiekowa...
Wielozadaniowosc jest genialna. Jedna z lepszych rzeczy w tej grze. Mozna jednoczesnie jesc, rozmawiac z rodzina i ogladac telewizje - zaspokajasz 3 potrzeby na raz. Albo odrabiać lekcje rozmawiajac. Podoba mi sie tez to, ze kilkoro simow moze rozmawiac na raz i nie musza byc od siebie idealnie oddaleni, w poprzednich czescisch strasznie mi brakowalo tego.
Dosyc blahe, ale fajne jest tez moim zdaniem mozliwosc zdobywania nastrojnikow po szkole/pracy, np. wesoly dzien w szkole, smutny dzien w szkole, znudzony praca, etc.
Ekrany ladowania? Nie rozumiem czemu az tak niektorzy na nie narzekaja... Powiedzialabym, ze to nawet lepiej ze jest tylko jedna parcela aktywna. Balam sie jednak tego, ze pozostale elemeny miasta beda wygladac tak jak w dwojce, na szczescie tak nie jest.
Baseny i male dzieci... Moze i jestem dziwna, ale jakos mega nie odczulam tej nieobecnosci malych dzieci, nie mowiac juz o basenach.
Ogolnie gra jest swietna, jestem ciekawa jak bedzie wyglądać z dodatkami. Przy tym nawet nie boli mnie ta nieszczesna wielkosc miast. Licze ze zostane przy tej czesci na dluzej.
Nyu Nyu Nyuu jest offline   Odpowiedź z Cytatem