[img]http://i60.************/2nk57yq.png[/img]
Niniejszy numer FTS Newsletter jest numerem jubileuszowym. Gazetka obchodzi właśnie pięciolecie swojego istnienia. Z pierwotnego składu redaktorskiego nikt już nie zajmuje się pisaniem artykułów, a mimo to "dziecko" garstki forumowiczów, która pięć lat temu postanowiła utworzyć forumowe media, wciąż rośnie i, choć nie zawsze na to wygląda, ma się całkiem dobrze. Jak zawsze zaczynamy od Wiadomości, czyli krótkiego podsumowania wydarzeń na Forum z ostatnich miesięcy. Zapraszamy!
FTS ma to do siebie, że żyje aferami. Ich skala bywa różna, ale utarło się, że musi być przynajmniej jedna kłótnia na dwa miesiące. Z racji iż jesteśmy bardzo tradycyjni i tym razem nie obyło się bez małej awantury. Tym razem poszło o warny. Przebieg burzliwej dyskusji (w formie nieco ocenzurowanej) znajdziecie
w tym temacie.
Przejdźmy do rzeczy przyjemniejszych. Dział
The Sims 4 przeżywa swój rozkwit, a to ze względu na niedawną premierę czwartej części gry. Jeśli wciąż nie jesteście zdecydowani na zakup, zachęcamy do zapoznania się z recenzją gry autorstwa
Everlastinga. Znajdziecie ją w niniejszym numerze
FTS Newsletter. Skoro zaś o TS4 mowa, to zapraszamy do również nowo otwartego działu
Zdjęcia z The Sims 4, gdzie każdy posiadacz gry może publikować swoje dzieła - simy, domy, czy opowiadania (OJSG).
Konkursy. A to za sprawą wieloetapowej zabawy:
Bitwy o Dom. Konkurs oparty jest na programie telewizyjnym o tym samym tytule, a polega na tym, że zawodnicy wykonują kolejne projekty, które są następnie oceniane przez jury.
- Jeśli chodzi o komisję, chciałem wybrać osoby, które znają się na rzeczy i myślę, że mi się to udało - mówi organizator konkursu, [/b]Pink Panther[/b]. -
Napisałem do kilku osób, które swego czasu publikowały lub publikują domki na forum. Spośród tych bodajże 5 czy 6 użytkowników zgodziły się Björk, Liv oraz Myrtek. Zainteresowanie udziałem w konkursie przerosło wszelkie oczekiwania - trzeba było zorganizować dodatkową rundę eliminacyjną, aby ostatecznie wyłonić dziesięcioro uczestników. Rywalizacja od początku była bardzo zacięta.
- Poziom rywalizacji prac jest według mnie bardzo wysoki. Świadczy o tym na przykład zadanie z Etapu II - projektowanie sypialni "ze słuchu". Niby trudne, a jednak uczestnicy zaprezentowali naprawdę udane pomieszczenia - twierdzi Pink Panther. Do finałowego etapu weszła dwójka projektantów:
krewetka oraz
Shiver. Pierwsze miejsce w finale wywalczył ten drugi, niemniej gratulacje należą się obojgu za przetrwanie wszystkich etapów.
Jeśli i Ty marzysz, aby zorganizować własny konkurs, nie czekaj! Napisz do administracji forum i przedstaw im swój pomysł.
Na pewno nie umknęły Waszej uwadze spore zmiany, jakie zaszły w redakcji w ostatnim czasie. Przede wszystkim nastąpiła największa od prawie trzech lat wymiana kadr. Do elitarnego grona Granatów dołączyli (w kolejności alfabetycznej):
Frytek (Nowinki Techniczne),
Hebe (Polecane Dodatki: TS3),
Juliet (Wywiad),
Kędziorek (Świat w Pigułce),
Ktoś (Klawa Enklawa),
Libby (Trochę kultury, człowieku) oraz
Nix (Trudne Sprawy). Po krótkiej przerwie powróciły
orka Helena oraz
ciepła woda, które wspólnie zajmą się Strefą Luzu. W lipcu zadebiutowało nasze redakcyjne, pozbawione jakiegokolwiek sensu, ale za to bardzo zabawne, opowiadanie. Możecie się z nim zapoznać klikając
tutaj. Ponadto na forum powraca
The Sims Weekly News, czyli simowe wiadomości, które mogliście jakiś czas temu czytać w dziale
OJSG.
MPS