Cytat:
Napisał Liv
To chyba Twoja simka wyszła za strażaka skoro tak? 
|
Nieee, ona była wyzwoloną biznesswoman. Prowadziła kwiaciarnię i nawet nie chciała myśleć o ślubie. Na szczęście mieszkał u niej ogarnięty młodszy brat, który zawsze ratował jej tyłek (i brwi).
TWOI SIMOWI FACECI SĄ ZBYT PRZYSTOJNI! ZBYT PRZYSTOJNI! *heavy breathing*
Denis.

33 Zbyt łatwo dał za wygraną, ale jest śliczny niewymownie. A Feliks wdał się w niego i coraz bardziej heavy breathing, a ja już bredzę.
Szkoda, że Denis i Nadia nie powiedzieli wszystkiego od razu. Podczas czytania miałam nadzieję, że inaczej to rozegrasz. Wszystko i tak niby skończyło się sielankowo, ale Feliks jednak o tym nie zapomni. Właśnie, najpierw tak się wściekał, a później jak gdyby nigdy nic był już na ślubie rodziców? Zgrzytnęło mi to, że w ogóle nie opisałaś jego stosunku do tego związku.
Witek i Błażej na wspólnych zdjęciach! Jaaaj, dziękuję!

Błażej to jednak łebski facet. Dobry miał pomysł z tym, żeby Witek został jego prawą ręką od spraw Nigdzie. A najważniejsze, że się pogodzili i układają sobie życia. Co prawda do Bereniki dalej jestem nieufnie nastawiona (nie skrzywdź mi Witka, Liv, nie możesz skrzywdzić Witka! T_T), ale do Marleny nic nie mam. No i mnie też oczywiście ciekawi, jakim cudem nagle z wielkiego problemu zrobił się żaden problem.

Śluby jak zwykle piękne i realistyczne. A jakie liczne! O tylu gościach to ja bym mogła chyba tylko pomarzyć, ech...
Ucieszyłam się, jak zobaczyłam tyle tekstu. Naprawdę. Niby to tylko OJSG, ale lubię sobie poczytać, a zwłaszcza jak ktoś dobrze pisze. Nie pasowały mi tylko sztywne, nienaturalne dialogi, przede wszystkim na samym początku. Dziecko mówiące o kosztowaniu ciasta? Chłopiec w tym wieku stwierdziłby raczej, że jadł razem z mamą ciasto, nie kosztował.

Jeszcze w kilku miejscach dało się odczuć, że tak się po prostu w rzeczywistości nie mówi... Ale to jedynie tak na marginesie, bo przecież nie tylko o dialogi tu chodzi, a naprawdę cenię Twój warsztat.
PS Byłam święcie przekonana, że Lona to skrót od Ilony... a tu LEONA. XD
EDYCJA
Zapomniałam. Czy ta oddana do adopcji Michalina to nie jest przypadkiem Michalina Kerner?