Cytat:
Napisał Monisia
...wszystkie podróże już odbyłam i przyznam, że gra mi się po prostu nudzi...
...
Nie wiem czy to co piszę ma sens, nigdy tego nie robiłam, moja gra ogranicza się do wybudowania domu w Sunset Valley (te wampirze miasto jest dla mnie po prostu za ciemne!), zazwyczaj są to te same meble (najdroższe), no i simowie z jak najbardziej modnymi ubraniami, a nie mam ich zbyt wiele. Gra jest monotonna, nawet kiedy gram bez kodów, bo nie mam na nią zupełnie pomysłów.
|
Jeśli masz tylko jeden schemat gry, to nie dziwię się, że gra ci się znudziła. Może spróbuj odejść od niego i zrobić coś, czego wcześniej w TS3 nie robiłaś?
Cytat:
Proszę więc o informację, na czym polega prawdziwe granie? Jak DLA WAS powinna wyglądać cała rozgrywka, która się nie nudzi?
|
A czy to ważne, co my myślimy? Nie ma jednej recepty na grę dla każdej osoby, bo każdego bawi coś innego. Nikt ci w głowie nie siedzi. Jeśli dobrze rozumiem twoje pytania, to chcesz, żeby ktoś inny narzucił ci sposób grania. A nie byłoby lepiej jakbyś sama odkryła co cię rajcuje w tej grze?
Cytat:
... gdzieś tutaj na forum czytałam, że gra nabiera sensu wg Was, kiedy gra się rodziną i realizuje jej historię, która jest dostępna gdzieś w internecie. W tym wypadku nie tworzymy nowego świata, tylko jakby realizujemy misję, która jest opisana.
|
Teraz to ja zupełnie cię nie rozumiem. Simsy polegają na samodzielnym tworzeniu historii swoich simów. To gra symulacyjna, a nie RPG, nie ma tu żadnego scenariusza. Owszem, granie wielopokoleniowymi rodzinami jest fajne, ale nigdy nie słyszałam o żadnych misjach