View Single Post
stare 19.10.2014, 11:30   #2
Hebe

Reputacja: 39
Domyślnie Odp: Jak grać by się nie nudzić?

Cytat:
Napisał Monisia Zobacz post
...wszystkie podróże już odbyłam i przyznam, że gra mi się po prostu nudzi...

...

Nie wiem czy to co piszę ma sens, nigdy tego nie robiłam, moja gra ogranicza się do wybudowania domu w Sunset Valley (te wampirze miasto jest dla mnie po prostu za ciemne!), zazwyczaj są to te same meble (najdroższe), no i simowie z jak najbardziej modnymi ubraniami, a nie mam ich zbyt wiele. Gra jest monotonna, nawet kiedy gram bez kodów, bo nie mam na nią zupełnie pomysłów.
Jeśli masz tylko jeden schemat gry, to nie dziwię się, że gra ci się znudziła. Może spróbuj odejść od niego i zrobić coś, czego wcześniej w TS3 nie robiłaś?

Cytat:
Proszę więc o informację, na czym polega prawdziwe granie? Jak DLA WAS powinna wyglądać cała rozgrywka, która się nie nudzi?
A czy to ważne, co my myślimy? Nie ma jednej recepty na grę dla każdej osoby, bo każdego bawi coś innego. Nikt ci w głowie nie siedzi. Jeśli dobrze rozumiem twoje pytania, to chcesz, żeby ktoś inny narzucił ci sposób grania. A nie byłoby lepiej jakbyś sama odkryła co cię rajcuje w tej grze?

Cytat:
... gdzieś tutaj na forum czytałam, że gra nabiera sensu wg Was, kiedy gra się rodziną i realizuje jej historię, która jest dostępna gdzieś w internecie. W tym wypadku nie tworzymy nowego świata, tylko jakby realizujemy misję, która jest opisana.
Teraz to ja zupełnie cię nie rozumiem. Simsy polegają na samodzielnym tworzeniu historii swoich simów. To gra symulacyjna, a nie RPG, nie ma tu żadnego scenariusza. Owszem, granie wielopokoleniowymi rodzinami jest fajne, ale nigdy nie słyszałam o żadnych misjach