View Single Post
stare 03.11.2014, 22:54   #289
xheyanna

Reputacja: 17
Domyślnie Odp: Księga Skarg i Zażaleń

Na wstępie dodam, że nie wiem czy powinnam napisać o tym tutaj, czy w drobnych naprawach, ale że chodzi o regulamin to postanowiłam napisać tutaj. Kwestię, o której chcę powiedzieć, poruszyłam już w wiadomości prywatnej, którą napisałam do Libby w odpowiedzi na warna za nieregulaminowe zdjęcie (640x640-typowe instagramowe) w temacie "Wasze zdjęcia". Dodam też, że wiem, że to błahostka i czepiam się o takiego warna itp, ale jednak pewnie nie ja jedna dodaje w tym dziale zdjęcia prosto z instagrama i pewnie nie ja jedna dostaję warna.

Regulamin mówi, że maksymalny rozmiar zdjęcia to 800x600 lub 600x800, a ja się pytam gdzie tu sens, skoro dodając zdjęcia 640x640 popełniam, tak jakby, jakiś znaczący błąd, że dostaje warna.
Patrząc na to zdjęcie perspektywy 800x600 mieszczę się w jednej kategorii, w drugiej już nie. Patrząc przez pryzmat 600x800 nie spełniam z kolei pierwszej, ale drugą już tak. Moje zdjęcie 640x640 w takim razie nie powinno zaburzać układu forum, dlatego pytam też, dlaczego nie po prostu 800x800? Rozumiem,że np. te 801 mogłoby już przeszkadzać, ale skoro z jednej strony mieszczę się w szerokości, ale nie mieszczę w wysokości, a z drugiej strony na odwrót to czy nie lepiej po prostu dać 800x800 i oszczędzić wszystkim warnów? No chyba, że to tylko ja popełniam taki błąd to ok, widocznie tylko ja nie potrafię się dostosować.

Podsumowując, występuję z propozycją zmiany wielkości regulaminowego zdjęcia z '800x600 lub 600x800' na '800x800' lub chociaż wytłumaczenie dlaczego tak być nie może, bo tak jak mówię, a w zasadzie piszę, wydaje mi się to co najmniej dziwne, chyba że to po prostu późna pora tak na mnie działa i myślę jakoś dziwnie i coś omijam w swoim rozumowaniu tego problemu.

Ostatnio edytowane przez xheyanna : 04.11.2014 - 11:55
xheyanna jest offline   Odpowiedź z Cytatem