View Single Post
stare 28.11.2014, 14:00   #161
Orzechowo

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: The Sims 4 - wrażenia z gry, recenzje

Cytat:
Wydaje mi się, że ładowanie ekranów zastało wprowadzone właśnie dlatego, aby gra działała płynniej. W 3 grałam tylko chwilę, bardziej w 1 i 2, dlatego nie mam porównania co do poruszania się po terenie,ale ekrany ładowania pojawiają się na 5 sekund, co wcale tak bardzo nie utrudnia gry
Mnie ciekawi, co będzie po milionie dodatków i akcesoriów + custom content, tego obawiam się najbardziej. Jeśli rzekomo gra miała chodzić płynnie na słabszych komputerach, to ja gwarantuję, że przy dodatkach i tak przestanie. Dalej wspominam okropnie długie ładowanie w 2 i prawdę mówiąc wolałabym otwarty świat i możliwość CAŁKOWITEGO kontrolowania simów będących na innych parcelach. Duży krok wstecz moim zdaniem.

Dalej wkurza mnie brak swobodnej edycji otoczenia tak jak 2 i 3, brak dodawania parcel i tak dalej. Gra która daje tak ogromne możliwości budowania (i mi buduje się bardzo przyjemnie, a nie lubiłam tego w poprzednich wersjach) powinna mieć także opcje edycji otoczenia. Przecież w pewnym momencie braknie parcel i co wtedy? Powoli przerabiam Wierzbową Zatoczkę w coś nowocześniejszego, i co z tego, skoro wszystko psuje tło ze starymi domami ;____; Otoczenia to chyba największy minus tej gry i ciągle mam małą nadzieję, że to zmienią.

Cytat:
To jest chyba bugiem, ale nie przychodziła do mnie pokojówka
Do mnie też nie, w jednej rodzinie zatrudniłam ją na raz po przyjęciu i czekałam, czekałam, aż w końcu sama musiałam wszystko sprzątać. W drugiej rodzinie mam ją na stałe i raz udało mi się ją złapać. A tak to ciągle nie przychodzi, chyba że wejdę w zmianę wyglądu sima/przełączę aktywne rodziny to pojawia się komunikat, że pod moją nieobecność pokojówka posprzątała. Nie ogarniam.

Cytat:
kucharz nie gotuje, muzyk nie gra, a barman często odchodzi od baru i nie da się zamówić drinka
To prawda, w ogóle nie ma sensu ich wynajmować. To samo w barze, nie da się zamówić nic bo barman idzie sobie posłuchać muzyki. A jak już zacznie robić drinka, to strasznie długo to trwa/przestaje w połowie.

Cytat:
Potrzeby bardzo szybko spadają. Jeśli przed spaniem sim zje, to rano znowu jest głodny. Fakt, jest to realistyczne, ale chyba przyzwyczaiłam się do poprzednich części, kiedy to moje simy nie musiały jeść przed pracą/szkołą. Mam też wrażenie, że szybko opada pęcherz i higiena.
A mnie jakoś dziwnie przyjemnie się gra. W poprzednich częściach ciągle miałam włączony kod na przesuwanie potrzeb, a tutaj gram bez. Może przez tę wielozadaniowość (która według mnie się udała) i ogólnie simy są bardziej kumate, nie blokują się gdzie popadnie i potrafią się sobą zająć.

Cytat:
Kariery są świetnie zaprojektowane, interesującą nowością są zadania do wykonania. Ogólnie pracę trzeba teraz rozwijać, dzieje się to wszystko w ciekawy sposób, jednak z drugiej strony nie trzeba się poświęcać karierze całkowicie. Co prawda wyskakujące karty kariery zbyt często się powtarzają, ale są dobrze przemyślane.
Jak już pisałam lub nie, mnie brakuje tych normalnych karier typu lekarz, polityk itd. (A w ogóle jakaś aktualizacja do tego ma być tak?) I mimo, że rozumiem, że to simsy, to nie ogarniam jak nagle z muzyka będącego gitarzystą można awansować na pianistę a potem jeszcze być skrzypkiem. I denerwuje mnie to już od poprzednich części gry. Powinno być więcej ścieżek, np. kariera estradowa dzieli się na ścieżkę komika i muzyka, a ścieżka muzyka na pianistę, skrzypka i gitarzystę.
Orzechowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.