View Single Post
stare 23.12.2014, 08:41   #6
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: FTS Newsletter 27 [29] - Wydanie Świąteczne

[img]http://i59.************/k54xg5.png[/img]

Chwalisława to oddana forum użytkowniczka. Spędzała na nim wiele czasu nim zdecydowała się założyć konto. Jest skromną, mądrą osobą. Cechuje się dobrą postawą oraz od czasu do czasu ujawnia swoją dziką naturę.

konformistyczny lodzik: Witaj!
Chwalisława: Cześć, cześć
kl: Zaczynając, jak wspominasz swoje początki na forum?
Ch: Trafiłam tutaj zupełnie przypadkowo szukając odpowiedzi na jakieś trapiące mnie pytanie.
Przez jakieś 2 lata nawet się nie rejestrowałam, a główną moją czynnością tutaj było czytanie opowiadań z gry, kiedy jeszcze nie miały osobnego działu (pozdrawiam eyvee, której historie czytałam z zapartym tchem ). Wiedziałam, że ja też chcę robić coś takiego, więc postanowiłam dołączyć do grona forum i umieszczać tutaj losy swoich rodzinek.
kl: Czyli, jak rozumiem, dział OJSG był głównym czynnikiem motywującym Cię do rejestracji u nas, tak?
Ch: Zdecydowanie tak. Jednak pamiętam, jaką wielką miałam tremę, kiedy przyszło mi opublikować swój pierwszy "tekst".
Z początku bałam się napisać cokolwiek, no ale wyszło jak wyszło.
kl: Pozwolę sobie zadać to pytanie: według Ciebie, Twoje opowiadania były lubiane i chętnie czytane?
Ch: Wydaje mi się, że tak, bo nie narzekałam na ilość wejść i komentarzy Zdarzały się słowa konstruktywnej krytyki i pokazywanie błędów, jednak wiedziałam, że forumowicze robią to, żeby mi pomóc
kl: Dobrze, że się nie poddawałaś i robiłaś to co chciałaś. Były jakieś inne zainteresowania które podtrzymały Cię na tym forum?
Znajomi, różne ciekawe tematy?

Ch: Z początku grono moich znajomości nie powiększało się w ogóle, znałam tylko tych, którzy przesiadywali w dziale z opowieściami, jednak później poznałam ciebie oraz Horsez i złapaliśmy bardzo dobry kontakt.
Poleciłam forum również jednej z koleżanek, która też nieźle się wkręciła w dział OJSG.
kl: Dobrze, odejdźmy już od działu OJSG Chcielibyśmy poznać Cię lepiej, Twoje zainteresowania, pasje.
Zdradź nam co nie co ze swojego codziennego życia!

Ch: Od 4 lat trenuję jeździectwo, bez którego teraz nie wyobrażam sobie funkcjonować. Kocham też czytać książki, przede wszystkim fantasy, które te pochłaniam masami.
Piszę też opowiadania - nic szczególnego, co mogłoby ujrzeć światło dzienne, jednak swego czasu prowadziłam bloga, na którym umieszczałam fanfiction z Harry'ego Pottera.
Ostatnio zapisałam się na street dance i zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie.
kl: Widzę zainteresowania rozwinięte na wiele kierunków, bardzo fajnie.
Mogłabyś polecić swoją ulubioną książkę naszym userom?

Ch: Pewnie nikogo nie zaskoczę, bo skoro fantastyka, to oczywiście Harry Potter. Polecam również Igrzyska Śmierci, trylogię Niezgodnej, Gildę Magów i coś z innej beczki - Papierowe Miasta John'a Greena'a.
kl: Wyczytana, zdolna, miła – ładnie A jakiej muzyki słuchasz?
Ch: Wszystkiego - dosłownie. Jednak przejawiają się u mnie tzw. "fazy". Raz w playlistach króluje rock, raz pop, rap a kiedy indziej nawet klasyka.
kl: Wiemy już o Tobie kilka rzeczy, teraz wrócę do tematyki naszego forum. Która część z serii The Sims skradła Twoje serce?
Ch: Mam dylemat między drugą, a trzecią częścią. Można powiedzieć, że na dwójce się "wychowywałam", także mam do niej niemały sentyment, jednak w trójkę bardziej się zagłębiłam, więc chyba wybiorę The Sims 3.
kl: Wiadomo, że jak jest gra to nie obejdzie się bez dodatków. Który z nich sprawia, że TS3 jest jeszcze lepsze?
Ch: Zdecydowanie Cztery Pory Roku i Pokolenia. Dodają grze realizmu, uroki i mnóstwo nowych rzeczy, i interakcji.
kl: Podzielam Twoją opinię, a jakie masz zdanie o najnowszej części, The sims 4?
Ch: Gra jest ciekawa, rozwinięta na wiele kierunków. Można odnaleźć w niej spokój i na chwilę odejść od problemów codziennych. Różni się od poprzednich – dla mnie sama gra nie sprawia aż tak wybitnych wrażeń. Tryb budowania to coś, co zauroczyło mnie i wpłynęło na decyzję zakupu tej gry. Oczywiście CAS to też coś wspaniałego. Możliwości, które dostajemy w tej serii, są ogromne, sama zauważyłam, że w poprzednich częściach wielu simów wyglądało podobnie, a tutaj? Całkowicie inaczej. Jednak minusem jest, że 3/4 dodatków CC, które pobieram, nie działają mi i moim znajomym.
kl: Ile gier z serii The Sims posiadasz?
Ch: Jeżeli chodzi o TS2 to posiadam zdecydowaną większość, kupowałam wszelkie dodatki i akcesoria, jak już pisałam – wychowałam się na tej grze.
Z TS3 jest podobna sytuacja, zakończyłam swoje zakupy na ostatnim dodatku, Skok w przyszłość. Z odpowiedzi wyżej można wywnioskować, że posiadam również TS4.
kl: Wielka kolekcja, jestem pod wrażeniem! Chciałabyś dodać coś na koniec?
Ch: Tak, serdecznie Ci dziękuję za to, że mogłam udzielić odpowiedzi w tym wywiadzie. Fajnie tak powspominać i poopowiadać trochę o sobie.
kl: Nie ma za co! Również dziękuję i życzę miłych świąt.
Ch: Wzajemnie, cześć!

~ konformistyczny lodzik
Charionette jest offline