View Single Post
stare 23.07.2004, 21:22   #600
Zong
Guest

Domyślnie

No to napiszę jeszcze jeden odcinek, a 18 (odc) będzie dopiero 11 lub 12 sierpnia. Czyli jak wrócę.
CIEMNA GWIAZDA odc. 17
...Zobaczyła pusty dom Karoliny i Tomka. Obejrzała go. Była to stara, średnio zadbana willa. Aneta wyjęła klucze (była obiektywna i wzięła z domu-Tomek je miał) i otworzyła zamek. W domu znajdowały się eleganckie meble. Aneta nie przejęła się tym i weszła do salony sięgając po album. Obejrzała zdjęcia. Były dzieci, Tomek, Karolina, zdjęcia ze ślubu.... Aneta wzięła album i od razu udała się do sądu cywilnego.
-Proszę pana, ja chciałabym rozprawę zamówić.
-Pani Thomson? Pani? A jaki ma pani powód?
-Męża.
-Dobrze... Proszę przyjść jutro o 18.00.
-Ja moge przyjść zaraz.
-Jak pani sobie życzy. Czekam.
Minęło pół godziny. W końcu Aneta przyszła do sądu z Tomkiem. Przedstawiła dowody, omówiła i nagle wpadła młoda dziewczyna i przedstawiła inne, bardziej znaczące dowody.
-Bez wątpienia wygrała pani, no i tak więc według przedstawionych dowodów pan, panie Thomson nie był pan jej mężem, bo wcześniej poślubił pan panią Karolinę A.
-No a dzieci?
-Pani decyduje, pani.... eee...panno Nowak.
-Ja powinienem mieć syna-wyrwał Tomek.
-Tak, ale to pani decyduje.
-Syn ma rok więc ja go lepiej wychowam, a 11 letnią córkę też. Dzieci zostają u mnie.
-Jak sobie pani życzy. Rozprawa zakończona.
Aneta podeszła do młodej dziewczyny (na oko 16 lat) i spytała co chciałaby dostać za wielką pomoc. Dziewczyna powiedziała:
A. Prawdziwą rodzinę, taką jak pani.
B. Pieniądze na lekarstwa dla chorej matki
C. Nie mam pojęcia
D. Autograf
  Odpowiedź z Cytatem