Siemka, jest w stanie ktoś mi pomóc? otóż jestem załamana, dlatego, że kupiłam wczoraj podstawę The Sims 3 + dodatek Po zmroku i nie jestem w stanie jej zainstalować, a wydała na to kupę kasy! Zacznijmy od tego, że najpierw miałam problem z samym odpaleniem płyty. Po włożeniu do napęd komputer zachowywał się tak jakby w ogóle nie rozpoznał płyty. Wyczytałam na necie, że potrzebny jest do tego Microsoft Visual C++ 2010 32bit i 64bit. Nie miałam zainstalowanego 32bit, 64 tak, więc zaczęłam instalować 32. Wyskoczyło powiadomienie o tym, że na komputerze istnieje już nowsza część Visuli. Odinstalowała 64bit i zainstalowałam 32bit. Poszło. Origin, te sprawy, w końcu czas na instalacje przez Origin. Do któregoś dziesiątego z kolei procentu instalacji gry wszystko było okey, aż tu nagle błąd.
Błąd danych CRC. Błąd transferu składka. + Dwie opcje:
Spróbuj ponownie i Anuluj. Zaczęłam gwałcić przycisk Spróbuj ponownie, mając nadzieję, że problem zniknie. Otóż nie. Już myślałam, że wszystko się zainstaluje, bo pasek instalacji doszedł do prawie samego końca, jednak ostatnie pół milimetra instalacji paska instalowało się z dobre 2,5godziny! W sumie cała gra instalowała się jakieś 4! Znowu zaczęłam szukać pomocy w internecie. Dokopałam się do sugestii, że błąd CRC wynika z uszkodzenia płyty. Jakim cudem do cholery skoro to nowa płyta??!! Ktoś też gdzieś pisał, że napęd trzeba wyczyścić i płytę dokładnie papierem zakropionym dezodorantem. Wyczyściłam. Picuś glancuś jak się patrzy niestety nie miałam już siły wczorajszego wieczora z tym walczyć, więc poszłam spać. Dziś odpalam kompa, ponownie czyszczę tą zasraną płytę i napęd DVD, a tu klops. Ten sam problem, co wczoraj na samym początku. Komputer kompletnie nie reaguje na fakt, że jakikolwiek krążek został wrzucony w napęd. W tym momencie doprowadziłam się do szewskiej pasji. Zrezygnowana wchodzę na Origina. W zakładce Moje Gry widnieje obrazek okładki podstawy The Sims 3. Najeżdżając na niego wyskoczyła mi opcja pobierz (zaznaczę, że nie było płyty w napędzie, bo jak już wcześniej wspomniałam - komputer ponownie jej nie odczytuje). Stwierdziłam, że, a co mi tam - kliknę. Kliknęłam nie bardzo zdając sobie sprawę z tego, co robię, dlaczego to się pobiera, czy tak można i w ogóle WHAT THE ****. Leci już 42%. Teraz moje pytanie brzmi - czy istnieje możliwość, że jakimś cudem obraz z mojej oryginalnej płyty wgrał się w Origin i będę mogła teraz zainstalować/pobrać tą grę przez Origin nie wrzucając przy tym płyty w napęd?
Może mi ktoś pomóc, bo już zeshizowałam!
Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na jakąś pomoc za którą będę dozgonnie wdzięczna!