Temat: Miasteczko
View Single Post
stare 09.01.2015, 22:14   #246
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Miasteczko

Bardzo dziękuję za komentarze, życzenia, powroty, "pierwsze kroki" w tym temacie i lajki! :>
Z tymi ostatnimi co prawda trochę się porobiło - dostałam je tylko od osób, które już wcześniej zostawiły komentarz pod grudniowym odcinkiem, co BARDZO minęło się z moim założeniem. Lajki miały być dla leniwych, komentarze dla najlepszych - Wy już swoje zrobiliście, bardziej chyba nie można docenić mojej twórczości! (jeszcze można być co prawda przywiązanym do bohaterów, ale to może kiedyś, gdyby zdarzyło mi się napisać coś na poważnie i być sławną pisarką! )
No ale wiedzcie, że generalnie bardzo się cieszę z tego odzewu :>
Cytat:
Napisał Annetti
Nie ma to jak wzdychać do sima
Oh, żeby to pan burmistrz był jednym takim simem!
Cytat:
Porównanie sytuacji Marleny i Zefki jest miażdżące jakby się dłużej nad tym zastanowić :o
I pomyśleć, że wpadłam na nie dopiero gdy pisałam tekst tego odcinka xD Ale takie wymyślane na bieżąco fragmentów życiorysu simów to większość wydarzeń w odcinkach
Cytat:
Haha, Cezary! Nie zaskoczyłaś mnie jednak
Na szczęście imion na "d" jest więcej :>
Cytat:
Ci Domańscy mają coś w sobie, oj mają
Czarek naprawił mój błąd sprzed dwóch lat - oryginalnie to Błażej miał mieć takie ciemne oczy
Cytat:
Haha, ja z reguły nie pamiętam kto ma z kim być i bywa, że nie raz po ślubie simów, którzy wcale nie mieli być razem, to sobie uświadamiam
Ja wiem z kim który sim się hajtnie jeszcze zanim w ogóle zosanie poczęty! xD I śluby planuję tym samym z dwuletnim wyprzedzeniem :> Możliwe potomstwo z takiego zwiazku zresztą też Nie mogę sobie pozowlić na dowolność - i tak już mam za dużo simów Żeby to ogarnąć, mam swój własny system rund.
Dla zainteresowanych, szczegóły w spoilerze.
Spoiler: pokaż
http://i1068.photobucket.com/albums/u451/KLiv27/rt_zps7d90227d.jpg
2012. Słabo widoczne, ale da się wyczytać, że np. Klementynka Ławecka miała być żoną... Czarka Roklina! xD Natomiast kuzyn burmistrza miał zostać mężem Lany Seppi, a Berenika miała się hajtnąć z ? Iworskim, dzisiaj znanym jako Cyryl Iworski. Stało się na odwrót xD
Obecnie wygląda to tak: http://s20.postimg.org/v3fm59t8d/DSC_0479q.jpg
A to jedna z najważniejszych kartek podczas gry
http://i1068.photobucket.com/albums/...ps3eee41be.jpg - 2013
http://s20.postimg.org/p51sv1a9p/DSC_0474q.jpg - 2015
Teraz zauważyłam taką ciekawą rzecz 2 lata temu młodą dorosłą miała zostać niejaka Nastka Czajkowska. Teraz na tym samym etapie jest jej córka - zapisana tu jako Lili Jaskierczyk
I cała rzecz polega na tym, żeby każdy z wypisanych tutaj simów był podkreślony na zielono - wtedy jest koniec rundy :>

Cytat:
W tym twoim akademiku jest lewitujący telewizor czy ja mam jakieś przywidzenia?

Cytat:
zdrobnienie jego imienia i nazwisko to kojarzy mi się z bańką wstańką.

Cytat:
A może jakiś update jakiegoś drzewa albo indexu?
Jest w planach.
Cytat:
Napisał Szlachcic
Żeby dziecko się tak wyrażało.
Młody ma bogaty zasób słownictwa po prostu
Cytat:
Twoje śluby są takie duże, zawsze pełno simów.
Oj, nie. Robienie takich ślubów to strata czasu i nerwów, dlatego nie gustuję w tego typu imprezach
Cytat:
Zbysław w więzieniu, to od razu całe miasto się cieszy i rozmnaża.

Cytat:
Kastorowi zafundowałbym solidne porażenie piorunem(może rozważysz propozycję?)
Kastor zasłużył tylko na jeden rodzaj śmierci, bardzo adekwatny do jego czynów. To już postanowione.
Cytat:
Za to Olimpia pewnie tryumfuje, skoro dostała w końcu to czego chciała.
Ma męża, przyzwoite mieszkanie, zdrowe i ładne dziecko... Póki co sielankowo :>
Cytat:
I Kastor nie zauważył, że coś jest nie tak z jego dzieciakami?
Biorąc pod uwagę to, że sowa symbolizuje mądrość (ewent. moją najnowszą rodzinkę w miasteczku xD), to się nie zgodzę - Kastor ZAUWAŻYŁ, że jego dzieciaki pod tym względem bardzo przypominają swoją mamę (szczególnie Koryna). Stąd jego złość na Krisa.
Cytat:
Jeju, jak ta rodzina ci się powiększyła.
Przecież te dzieciaki nawet nie były rok po roku I co oni mogli na to, że za drugim razem trafiły się im bliźniaki?
Cytat:
Za to synek wyrasta na całkiem ładnego chłopaka.
Oj taaaaak. xD
Cytat:
Podobno dzieci potem powtarzają tylko zachowania rodziców, co jest jeszcze gorsze.
Wezmę to pod uwagę jak będę planować dalsze losy braci Wiktorowiczów
Cytat:
Gdy zdarzy się jeden raz, że kuzyni mają dziecko - wtedy nie powinno być nic złego.
Może i nie, ale prawo zabrania i kropka
Cytat:
Napisał Lion
Nie wiem, czy to jeszcze w ogóle kojarzysz,
A dlaczego miałabym nie kojarzyć? xD
Cytat:
Małgosia i Edek – tacy młodzi, a już skazani na siebie
Ahahaha I to w sumie dosłownie.
Cytat:
obawiałem się, że nie będzie happy endu.
Kiedyś nie będzie happy endu ;>
Cytat:
Ogólnie ciekawa reakcja, nie powiem, ale nawet najmniejszego ukłucia gdzieś w środku na wieść o zdradzie?
Feliks to taki lekkoduch i wszystko mu jedno Albo był przygotowany na to, że kiedyś to nastąpi - w końcu nie ożenił się z paszczurem
Cytat:
Powiem Ci, że twoje historie są jak dobrze napisana książka – to już nie tylko simowie i gra komputerowa, ale stworzone przez Ciebie konkretne charaktery, za co naprawdę bardzo sobie cenię twoje Miasteczko (które chyba nawet traktuję trochę bardziej literacko, ni jeżeli jako zwykłą relację z gry)
< L. wyrastają skrzydełka >
Wiesz, nie uważam swojego pisarstwa za tego "wyższych lotów", ale naprawdę układam sobie w głowie historie życiowe poszczególnych simów - dlaczego miałabym ich nie przedstawić w formie literackiej tym bardziej, że "siedzę" w tym temacie od ładnych kilku lat?
Ale moje relacje z gry nie są typowymi opowiadaniami i nie należy ich postrzegać w tej kategorii tekstów literackich
Cytat:
Napisał Libby
Od siebie dodam, że bardzo doświadczasz tych swoich burmistrzów...
Inaczej byłoby nuuuudno!
Cytat:
Poza tym co Ty byś zrobiła bez spadkobiercy Nieznanowa xD?
Wrócimy do tej kwestii za jakiś czas ;>
No ale podtrzymuję, że Feliks jest lekkoduchem i nie bierze wszystkiego na poważnie, w tym pewnie swojego związku z Gracją. W sumie oni mogliby nawet nie mieć ślubu, tylko że oboje mają uraz do "wolnych związków" - historię rodziców Feliksa znacie, natomiast ojciec Gracji ożenił się z duuuuuuużo młodszą od siebie simką, wcześniej rozwodząc się z matką Trusi i Gai (chociaż rozwód był z winy ich matki i to Grześ się zajął córeczkami).
Cytat:
Napisał Quixley
świetne to twoje miasto, czasem aż ciężko się połapać kto jest kim - tak dużo ich jest
W skrajnych przypadkach mamy drzewa (genealogiczne)
A jak czytelnicy w ogóle kojarzą postaci występujące w odcinkach, to i tak jest dużo! Ogarnianie wszystkiego i wszystkich zostawcie mnie

Ostatnio edytowane przez Liv : 09.01.2015 - 22:17
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem