View Single Post
stare 11.01.2015, 13:23   #180
April Black

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Wasze simowe przyzwyczajenia

No więc tak.
- NIGDY nie używam kodów na kasę. Absolutnie nigdy. Podobnie jest z maxMotives. Generalnie jedynymi kodami z jakich korzystam są te, które ułatwiają budowanie (moveobjects, kod na stawianie przedmiotów bez siatki czy pod kątem).
- Nie gram w domyślnych otoczeniach, zawsze tworzę swoje własne. I wszystko buduję tam od podstaw - począwszy od domów, skończywszy na parkach czy sklepach.
- Wszyscy moi Simowie są stworzeni z CC. Absolutnie nie korzystam z maxisowych fryzur, skinów, kolorów oczu czy nawet ubrań.
- Nie lubię, kiedy moi podopieczni wiodą idealne życie. Powszechne są u mnie zdrady, morderstwa, alkoholizm, nastoletnie ciąże (chwała modom!). Tworzę pokręcone, niekiedy tragiczne historie, ale ze szczęśliwym zakończeniem. I zawszę robię dużo zdjęć.
- Nigdy nie organizuję imprez domowych ani urodzinowych. Chyba jedyne imprezy, jakie organizuję to wesela, ewentualnie podyplomowe (choć też rzadko).
- Gram ogromnymi rodzinami; często jest to jeden klan, który zdominował całe otoczenie i z którym wszyscy Simowie mają jakieś powiązania. Mam naprawdę wielu Simów, których doprowadziłam już od kołyski aż po grób.
- Co do grobów - mam w okolicy jeden cmentarz, do którego wysyłam wszystkie nagrobki. Cmentarz ten jest bardzo dopracowany; pościągałam specjalne przedmioty takie jak grobowce, pomniki i tym podobne.
- Nie lubię grać nastolatkami. Zazwyczaj wysyłam ich od razu na studia. Potem kiszą się w skrzyni rodzin tak długo, aż nie pozbędę się wszystkich dzieci w domu i dopiero wtedy przechodzę studia - wszystkimi naraz w jednym akademiku. Raz nawet przeszłam studia ośmioma Simami jednocześnie. Udało mi się bez kodów, choć stwierdziłam, że nigdy więcej.
- Nigdy nie wybieram aspiracji poszukiwania przyjemności.
- Prawie w ogóle nie mam zwierzaków w granych rodzinach; jeśli już, to koty.
- No i najważniejsza zasada. Zawsze, ale to zawsze, cokolwiek by się nie działo, zapisuję grę przed wyjściem. Nawet jeśli umrze mi mój ulubiony Sim czy spłonie mi pół domu. Dzięki temu gra jest o wiele ciekawsza
April Black jest offline   Odpowiedź z Cytatem