Kilka dni temu skontaktował się ze mną Pink i szczerze mówiąc, Wasz ogólny pomysł na rozwój forum jest dość nietrafiony i nieprzemyślany.

Postanowiłem więc rozpisać się tutaj trochę, bo moim zdaniem albo nie widzicie pewnych braków, albo ich widzieć nie chcecie.
W pełni rozumiem chęć rozwoju forum i jak najbardziej ją popieram. Od dawna śledzę Wasze pomysły i to, jak wprowadzacie je w życie. Pomimo tego, że jakiś czas temu administracja udawała, że nie istnieję.
Forumowa oferta jest dość słaba i nieprzemyślana, ponieważ forum ma przeooooooooogromny potencjał i Wasze możliwości są o wiele większe niż to, co oferujecie/oferuje Pink - pomoc techniczną, button, wspólne konkursy.
Kiedy zaoferowałem, aby forum przemyślało swoją ofertę, otrzymałem dość niemiłą odpowiedź o byciu pewnym siebie i tak dalej. Jeśli Pink ma podobny stosunek to innych osób, z którymi chcecie współpracować, to czarno widzę rozwój w tę stronę.
Zapamiętajcie na przyszłość, że oferta współpracy musi być
korzystna dla obu zainteresowanych stron, a nie tylko dla jednej. Odpowiedź sugerująca, aby oferta się zmieniła nie jest odpowiedzią negatywną, a jedynie propozycją drobnych zmian.
Rozumiem, że widzicie świat stron Simowych (i nie tylko) jako wielką kochającą się rodzinę, która wspólnie będzie reklamować swoje treści. Niestety, nie jest tak i myślę, że upadek wielu Simowych stron na przestrzeni ostatnich lat jest tego idealnym przykładem. Owszem, można zawierać partnerstwa i współpracować, ale nigdy nikt nie da Wam czegoś za nic. W tym wypadku jest jak w biznesie - korzyść musi iść po obu stronach.
To nigdy nie powinno być karta przetargową. Konkursy można robić bez prowadzenia partnerstwa z kimś. Samo stwierdzenie też za wiele nie mówi potencjalnemu partnerowi.
Dajmy na to wymiana buttonami. Widzę na dole button strony Sims True Life. Spójrzcie, że daliście serwisowi reklamę na dużym forum, a w zamian Wasz link nie znalazł się nawet na głównej. Wymiana buttonami to bardzo zła idea, bo sami zobaczcie, że korzyści nie macie w tym wypadku żadnej. Ja osobiście odwiedziłem ich dział z buttonami raz w życiu. Może Wasze korzyści z tego układu są jakieś ukryte, bądź objęte tajemnicą - w takim wypadku zwracam honor. W innym jednak - ktoś dał się zrobić w balona, bo forum nie ma z tego nic.
Leży i płacze, bo jest prowadzony tragicznie. Nie wiem kto nim zarządza, ale zdecydowanie nie wie jak to robić. Wchodzę na profil i widzę co? Widzę niemrawe zdjęcie, które z forum nie ma nic wspólnego, widzę zdjęcie Simki na profilowym (czy to jakiś fanpage Simki?), widzę opis strony zachęcający do korzystania z nowego i odnowionego fanpage, który na odnowiony nie wygląda. Ostatnie zdjęcie na profilu pojawiło się w czerwcu, od tego czasu jest wielki spam linków.
Tutaj nawet nie ma co ocenić. Ładne profilowe, ładne.
To z pewnością jest ogromny plus, ponieważ przenieśliście się do współczesności. Wcześniej styl nawiązywał do początków Internetu w Polsce, co mogło odstraszać innych użytkowników.
Brak logo w górnej części forum jest z pewnością błędem. Wchodzę na forum i gdzie właściwie jestem? Brak tutaj identyfikacji produktu (czyli forum). Jest niebieski kryształek, forum niebieskie i tyle + wielki banner przewijający zdjęcia.
Do samego stylu forum wprowadziłbym coś, co identyfikować będzie je z The Sims - może kryształki jako ikonki? Cokolwiek.
Jeśli część z Was dalej czyta to z solą w oku, to niestety nic na to nie poradzę. Moim celem nie jest obrażanie kogoś, a zwrócenie Waszej uwagi na błędy. Postarajcie się chociaż przeczytać tę wiadomość i wziąć sobie ją do serca. Spójrzcie przez chwilę na nią jako na treść od osoby związanej z marketingiem, a nie jako treść od administratora innego Simowego serwisu.