Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Odp: Miasteczko
Ahaha, moi drodzy! Dwa lata czekałam na to, co mam teraz! Tyle komentarzy pod dwoma odcinkami i to w przeciągu kilku dni zaledwie! Jesteście niesamowici, a ja daaaawno nie czułam się tak doceniona!  Przypomniały mi się stare dobre czasy świetności moich FS. Dziękuję Wam z całego serca! 
Każdy z Was wie, co pisał pod poszczególnym odcinkiem, dlatego jeśli ktoś skomentował dwa razy, to odpowiadam na oba komentarze równocześnie
Parę kwestii zostało poruszonych więcej niż jeden raz i zamierzam je wyjaśnić.
1. Anizja powinna była zostawić mężowi wiadomość, ale nie zrobiła tego. Moja odpowiedź:
Cytat:
Rzuciła walizkę na łóżko i zaczęła do niej wrzucać wszystko, co miała pod ręką. Biegała od pokoju do pokoju szukając reszty niezbędnych rzeczy... Z tego wszystkiego zapomniała zostawić mężowi kartkę.
|
[w domyśle kartkę z informacją, gdzie się wybiera i na jak długo]
2. Zarzucacie Anizji, że nie skontaktowała się z Gustawem, jak już tam była. Moja odpowiedź:
Cytat:
Bardzo tęskniła za mężem i córeczką, ale nie mogła nawet do nich zadzwonić - po pierwsze, była tak zabiegana, a po drugie, swój telefon zostawiła w Nieznanowie, a stacjonarny nie działał... Zaś o kilkudniowym wyjeździe jej ojciec nie chciał nawet słyszeć. Uciec też nie było jak - nie chciała zawieść macochy, a jej własne pieniądze już się skończyły.
|
3. Długo miałaś Mirona w swojej grze.
Średnio każdy sim - od narodzin do śmierci - żyje w miasteczku ok. 3-4 realnych lat.
4. Sławek zapomniał o Anabelle.
Pomyślcie. Czy Waszym zdaniem imię Anna nie przypomina jakiegoś innego, drogiego jej ojcu imienia?  Czy Sławek patrząc na czarne włosy swojej córeczki może zapomnieć, że jego ukochana miała takie same? Czy patrzenie synowi w oczy go nie rozczula?
Annetti
Cytat:
Michasia jako dziecko bardzo przypomina mi Kirę.
|
Mają tę samą fryzurę
Cytat:
Mam nadzieję, że słowa Izaaka były prorocze i faktycznie będzie później szczęśliwa. A przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach, które wstawiałaś z nią
|
Jak mi kiedyś gdzieś będzie brakować zdjęć do kompletu, to coś niecoś o niej też tu wstawię ;]
Musze zacząć sobie zapisywać wszelkie tego typu "zapowiedzi". O ZAFCIE pamiętam! Armando, Klaina, Zenek i Donald to już staruszki - można im walnąć jakiś jubileusz czy coś
Cytat:
Poza tym w późniejszym czasie dostawał to tak za darmo?
|
Nie.
Cytat:
Chociaż pewnie ojciec czymś jej zagroził!
|
Zagroził jej, że jeśli dobrowolnie nie pojedzie z nim, to da jej inny "dobry" powód do opuszczenia rodzinnego domu. Anizja wiedziała, że jej ojciec jest groźny i nie cofnie się przed niczym. Wolała odpuścić.
Cytat:
Iwo wygląda na całkiem fajnego chłopaka, mam nadzieję, że nie ma całkowitego charakteru po ojcu.
|
Iwo z twarzy to ciacho, ale charakter ma równie paskudny jak jego ojciec. Nie zastanowiło Cię to wyzywanie jego siostry od "żywych trupów"?
Cytat:
Swoją drogą na tym zdjęciu jak Wojtek spotyka Florę po raz pierwszy, to wygląda to jakby zobaczył jakiegoś przygarbionego potwora, który wyżera im jedzenie xD Takie jakieś dziwne mam skojarzenia.
|
Jak się później przyjrzałam temu zdjęciu, stwierdziłam to samo  <high five>
Cytat:
Anna Nikoniecka. Ładnie i podobnie do imienia Anabelle
|
O to mu chodziło
Cytat:
Skoro nam tak dobrze idzie komentowanie, a ty masz czas, to może za tydzień znów dodasz jakiś odcinek?
|
Z przyjemnością
Cytat:
Klementynka? A dopiero co mówiłaś, że na razie nie będziesz komplikować jej życia
|
Ja dotrzymuję słowa  Zresztą jak mogłaby nie być szczęśliwa mając w domu takiego słodkiego maluszka? :>
Cytat:
Czemu Anizja nie pukała w szybę albo coś?
|
Bała się ojca. Wiedziała, że znalazłby sposób, żeby wytłumaczyć Gustawowi to tajemnicze pukanie.
Cytat:
Musi stanowić niezwykłą przeciwwagę dla przesiąkniętego złem Ewerkina.
|
O tak, Eugenia to świetna simka.
Cytat:
Czyżby ten sklep należał do rodziny męża siostry Anizji - Ludmiły?
|
Prawie... Spożywczak jest tak naprawdę własnością szwagra Ludmiły - Apoloniusza Wiosny, ale że i on, i Jarek z rodziną mieszkają w jednym domu...  No i w tamtym czasie z powodu nagłego zniknięcia starszego brata to Jarek i Ludmiła zarządzali sklepem.
To imię jest często spotykane na Śląsku, a przynajmniej w tej części zamieszkiwanej przeze mnie  I w przypadku rodziny Karoliny, to jest jej panieńskie nazwisko. Jej ojciec nazywa się Gotfryd Ginter
Aczkolwiek sima Gintera też już miałam... Mąż Simony Inek, ojciec Wincentego, Laury i Jeremiego miał tak na imię  Tylko pisownia inna ;]
Cytat:
Tak swoją drogą Ginter wygląda jak farmer.
|
Tak!
Cytat:
I błagam, powiedz skądże masz jej fryzurę, bo nie mogę się napatrzeć *-*
|
http://rented-space.tumblr.com/post/...ertips-pooklet
Cytat:
Lesław czekający na ślub podbił moje serce. Zero stresu
|
Raz już to przeżył, po co ma się stresować drugi raz?
Dziękuję ^^
Cytat:
Zeni znalazła sobie nowego faceta?
|
Ano! Głupi ma zawsze szczęście xD
Cytat:
To Ginter pojawił się na ślubie? Tego się nie spodziewałam.
|
No a czemu by nie? Widział na własne oczy, w co jego córka się pakuje - miałby powody do późniejszego wypominania jej tego i owego
Weeeeź, ja się nad nim rozpływam *_*
Cytat:
Tak swoją drogą, czy kolejny potomek Sławka odziedziczy kolor włosów po mamusi?
|
Z tego co pamiętam to ich synek to będzie wykapana Karolcia  No, może bez piegów
Cytat:
Kojarzysz gdzie ją zdobyłaś?
|
http://bootstrap.modthesims.info/download.php?t=351191
Cytat:
O ile dobrze kojarzę w dziale "Ach te dzieci" był jeszcze jeden Boguś o nazwisku Arciszek. Zgadłam?
|
Zgadłaś  Psst, Index może się przydać w przyszłości
Cytat:
Ps. Z tych dwóch ekstra zdjęć z końca tylko jedno przedstawia Lesława i Karolcię
|
Poprawione!
Cytat:
Ps 2. Przez przypadek trochę się rozpisałam xD
|
Jakbyś nie wiedziała, że uwielbiam Twoje posty! xD
Lion
Cytat:
Jestem ciekawy, jak jego nałóg (chyba już można tak to nazwać) wpłynie na relację z Michasią - albo jak ona i ich relacja wpłyną na walkę z nałogiem.
|
Tak, to nałóg. Odegra główną rolę w relacji między nimi.
Cytat:
Rozumiem, że przeczuwała, iż to ona zajmuje miejsce, którego nie mogła objąć Aniela
|
Nie, nie przeczuwała tego. Tak jak Izaak zdawała sobie sprawę, że ich związek w praktyce jest niemożliwy.
Cytat:
Jakoś wolę określenie słomiani
|
Racja, zmieniłam to w teksćie
Cytat:
tylko czy kiedyś młoda kobieta nie zechce odzyskać lat młodości, które przedwcześnie poświęca na życie rodzinne?
|
Karolina jest osobą, dla której największą wartość ma rodzina  Poza tym myślę, że Sławek będzie wyrozumiały pod tym względem
Cytat:
Bo mam dziwne wrażenie, że chciałaś nam zasugerować, że jeszcze wcale nie jest pewne, czy połączy ich coś więcej niż przyjaźń i trochę mnie teraz nurtuje, jak to faktycznie będzie
|
Odbieram to jako wielką pochwałę 
LepkiePaluszki23
Cytat:
z tego co widzę nie ma Izaaka w indeksie z Michaliną. Czy to coś znaczy?
|
Owszem  Aczkolwiek czasami mylę się w Indeksie.
Cytat:
Jeszcze tylko kilka zdjęć z baneru muszę odgadnąć
|
Szykuje się nowy banner, a jeśli pojawi się na łamach tematu jeszcze jakaś historia związana z simem z obecnego banneru, to jej główną bohaterką będzie ta blondyneczka w kucykach
Cytat:
Widziałem dwa razy powtórzone to samo zdjęcie.
|
Poprawione, dzięki
Cytat:
Dużo osób może mieć takie oczy.
|
Świat dziecięcy jest o wiele mniej skomplikowany niż nasz - młodzieży i dorosłych
Cytat:
Sławek to taki lowelas ostatnio się zrobił
|
Też tak sądzę  Jeszcze dwa lata temu nie podejrzewałabym go o takie podboje
Cytat:
Wojtek to taki ciekawski wszystkiego. Może niech zostanie badaczem?
|
Na chwilę obecna pójdzie w ślady dziadka i ojca
Cytat:
Przy twoich zdjęciach rozpływam się
|
Cytat:
Na Jesikę też kiedyś czas przyjdzie.
|
Niestety 
Szlachcic
Cytat:
Całe szczęście, że spotkała Rajmunda - i Livko, nie rób im tylko dramatów!!1
|
Dramat będzie, ale w sumie nie wiem, czy nie skończy się na dramaciku. W pewnych kwestiach K. i R. przestaną się po prostu ze sobą zgadzać.
Cytat:
Oczywiście masz zamiar mu to jakoś wynagrodzić, czyż nie?
|
Na pewno jego przyjaźń z Marceliną odegra wielką rolę w jego życiu, ale nie obiecuję, że Wojtek będzie szczęśliwym mężem i ojcem, czego zapewne ode mnie oczekujesz.
Cytat:
Och, jakiż dramat a'la Romeo i Julia!
|
-_-
Możliwe! Musisz spytać Izaaka
Cytat:
Jestem zawiedziony historią Anizji, moim zdaniem w ogóle nie trzyma się kupy.
|
Poważny zarzut! Postaram się go jakoś odeprzeć
Cytat:
I to za sprawą podstarzałego dziadeczka?
|
Widać, że nie znasz Iwana Ewerkina! Ale Anizja go znała, i to aż za dobrze.
Cytat:
Biedaczka nie ma albo jaj,
|
No dziwisz się? xD
Cytat:
coś czuję, że jego kontakty z Karoliną mocno napaskudzą jej w życiu.
|
Ale dlaczego? Przecież Sławek to nie jest żaden kryminalista czy nieogarnięty życiowo sim! RAZ się poważnie pomylił w swoim życiu, ale wyszedł na prostą i znalazł sobie kobietę, którą pokochał ze wzajemnością.
Cytat:
ale i tak coś czuję, że długo to małżeństwo nie potrwa.
|
Mylisz się! Bardzo się mylisz!
I dzięki za fajne tłumaczenie w poście skierowanym do Shttered  Szczerze mówiąc nie miałam o tym pojęcia.
Shiver
Cytat:
Aniela ma chyba mały problem ze sobą, no albo to tylko ten "trudny wiek"
|
Rozwiń mi to proszę, bo nie sądzę, żeby nastoletnie zauroczenia i desperacja były czymś nienormalnym.
Cytat:
Mógł zadzwonić na policję, albo chociaż na własną rękę poszukać.
|
Na początku nie był pewien, czy Anizja oby na pewno chciała być znaleziona. Po omówieniu listu ze Sławkiem zaś zaczął jej szukać.
Cytat:
chociaż coś mi się zdaje, że Flora jeszcze trochę namiesza, mimo tego że napisałaś, że znika na dobre...
|
Namiesza, ale nie bierz tego dosłownie 
Quixley, witam w gronie czytelników  Fajnie, że przeczytałaś  A jak wrażenia? Historia się spodobała czy nie? ;]
Libby
Cytat:
Komentowanie parę dni po przeczytaniu odcinka to zdecydowanie zły pomysł...
|
Skąd ja to znam...
Za późno
Cytat:
Florę to najlepiej by było utopić, czy coś
|
No wiesz? :<
Niee, Flora jeszcze im się przyda
Cytat:
Wkradło Ci się dziś trochę błędów i literówek, m.in., że wiedziała, że "on mu nie uwierzy" zamiast "jej" i "czyiś" zamiast "czyjś".
|
Poprawiłam co się dało. Teraz tekst jest o wiele lepszy i logiczniejszy moim zdaniem 
Rzadko kiedy poprawiam odcinek zaraz po jego napisaniu, a że od razu piszę na forum z formatowaniem i ze wszystkim... Żal nie wysyłać od razu  A potem wychodzą moje niedopatrzenia i słabostki.
Cytat:
Trochę też późno Eugenia pomogła kobiecie, ale dobre i to.
|
Eugenia do pewnego czasu w sumie nie zdawała sobie tak naprawdę sprawy z tego, co się działo w jej domu podczas jej choroby i późniejszej nieobecności w domu.
Cytat:
No i był przystojnym simem.
|
O tak
Cytat:
Wojtek jest chyba do niego podobny, a przynajmniej widać podobieństwo do Mirona na pierwszym zdjęciu z kolażu z różnych okresów jego życia
|
Fryzury mają podobne  Ale Wojtek to akurat wykapany Joachim Niklowicz! Ale nie pamiętam, do kogo jest podobny jego młodszy braciszek.
Cytat:
Piękna duża fontanna w parku! Pamiętasz może, skąd ją masz?
|
Sama duża fontanna doszła w dodatku Na Studiach  Rzeźba umieszczona w jej środku jest zaś z Rezydencji i Ogrodów 
Shattered
Cytat:
To do ilu Bogów oni się modlą?
|
Może lepiej niech simy nie wiedzą, że rządzi nimi dziewczyna  Poza tym co złego jest w politeizmie?
Cytat:
o jeju, to wygląda tak uroczo, że aż chyba sobie na tapetę ustawię
|
AWWWWW  33 Nie mam nic przeciwko :>
Cytat:
Ja nigdy bym nie wybaczyła, choćbym nie wiadomo jak kochała...
|
Dopóki moi simowie mają filozofię życiowa zbliżoną do mojej własnej, będą wybaczać  Zresztą, jeden wyjątek już tu był - Patryk Wujek
Cytat:
Idealne do ramki na ścianę
|
Zastanowię się nad tym...
Też ją lubię
Cytat:
Skoro Bóg stworzył ludzi, yhymm tzn. Bogowie, to po co stworzył choroby? Same się zrobiły?
|
Już samo słońce jest czynnikiem mutagennym ;]
Cytat:
Też bym tak się zachowała i nigdy nie wybaczyła
|
Ej, ale przecież nienawiść jest męcząca  No i wierzę, że miłość jest jednak silniejszym uczuciem.
Czemu tak sądzisz?
Nie przekonasz mnie do zmiany oczu u moich simów! Skoro przynajmniej 2 inne osoby na forum mają ten sam zestaw oczu i skinów co ja, to o czymś to świadczy...
Poza tym to są Olivia's eyes i mam je - zważając na to, ile w ogóle gram w simsy - od zawsze.
Cytat:
O jezu, odpłynęłam za sprawą tego obrazu z tym widokiem.. Jeju, jaki ten świat niesamowity. Pomyśleć, że ktoś kiedyś zrobił to zdjęcie, był tam, widział to na żywo..
|
Ja gdy tylko wybiorę się na spacer po mojej wiosce czy też mieście, w którym studiuję, mam mnóstwo takich widoków :>
Cytat:
Michasia? Pierwszo słyszę o takim imieniu
|
Tak samo pewnie jak o Sławku jako zdrobnieniu imienia Lesław
Cytat:
To źle wróży, adoptowane dzieci to potwory
|
Wszystkie dzieci - adoptowane czy nie - płaczą :<
Cytat:
Izaak nawet z wyglądu przypomina żyda
|
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!!!
Cytat:
Dobrze, że nie został gejem
|
Dzieci bez ojców to dobry materiał na gejów...?
Cytat:
Ich wielka miłość z pewnością zakończy się zdradą, albo śmiercią albo najzwyczajniej w świecie, będą mieli siebie dość. Tak już po prostu działa ta machina
|
Tak, tak to działa. Ale czasami koleje losu da się odwrócić
Cytat:
Ach, dobrze że ma chociaż kogoś kto mu to podrzuci, ja nikogo takiego nie mam
|
Kochana! Nie ma co się uspokajać - trzeba cieszyć się życiem, kiedy tylko się da
Cytat:
Lała bym w dupe, jakoś mnie irytuje ona
|
Ty przecież nie lubisz małych dzieci ; o
Cytat:
Jestem tego samego zdania
|
A wcześniej twierdziłaś, że wkurza Cię płacz małych dzieci... Hmmm...
Pytanie do czytelników!
Kto lub co ma się pojawić w kolejnym odcinku? Może być więcej niż jedna historyjka, gdyż limit zdjęć w poście to 110 i staram się go wykorzystać na maksa. Może być też domek albo w ogóle niekoniecznie coś, co nadaje się na opowiadanie. A ja sama jestem ciekawa, czyj wątek jest Waszym ulubionym
Jakakolwiek forma odpowiedzi (lajk, edit posta, nowy post, SB, PW, gg) mile widziana.
A jeśli nie, to sama zadecyduję ;]
Ostatnio edytowane przez Liv : 08.02.2015 - 08:48
|