View Single Post
stare 15.02.2015, 14:32   #3
LepkiePaluszki23

Reputacja: 41
Domyślnie Odp: Bryła Bloku na ulicy Wyspiańskiej 12

Chyba to otatni dom, jaki pokażę na tym forum.

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
A skrzynkę i kosz radziłabym przemieścić, bo wygląda to źle.
Mi osobiście skrzynka pasuje w tym miejscu

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Korytarz jednokratkowy prowadzi do pokoju dziecka, a te drugie mało być dla ozdoby bryły

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Chciałabym natomiast zobaczyć przykładowo umeblowane mieszkanie, mogą być nawet placeholdery, bo ciekawa jestem, jak sobie poradzisz z rozplanowaniem głównej części mieszkalnej.
Jeżeli umebluję mieszkania (czytaj wprowadzę rodziny) to pokażę zdjęcia tutaj

Cytat:
Napisał Vanitas Zobacz post
Bryła nudna, rozplanowanie niepraktyczne (szczególnie jeśli chodzi o ten 'korytarz' na jedną kratkę). Kolory nie wyglądają dobrze (jeśli inspirowałeś się polskimi blokami to to nie jest najlepsza inspiracja), kojarzą mi się z ikeą. Otoczenie też nie jest zachęcające. No i przez okna widać brak dachu a zdjęcia są ciemne co jest dodatkowo zniechęcające. Już lepiej byłoby, gdybyś zdecydował się na jednolitą, jasną cegłę na całości i dodał kontrastujące okna (bo kolor tych jest zwyczajnie nijaki). I jeżeli koniecznie chcesz zachować to pomieszczenie w rogu to znacznie bym je pomniejszył.
Moim zdaniem bryła nie jest "nudna". W korytarzu mieszczą się simy, bo mam tak w kilku mieszkaniach. Mi natomiast kolory odpowiadają. Uwierz nie chciałbym mieszkać w całym niebieskim, zielonym czy żółtym bloku. Jeżeli chodzi o otoczenie, czyli to, co jest w oddali, to otoczenie się rozwija. Jeżeli chodzi natomiast o teren wokół bloku, to gdybym dał milion krzaczków i drzew wyglądałoby to jak dżungla. Jest dach, tylko sufit się nie włączył.

Dziękuję za komentarze.
LepkiePaluszki23 jest offline