Mam straszny problem i już dłużej nie wytrzymam, bo nie wiem, co mam zrobić.
Problem dotyczy tylko jednej rodziny/otoczenia. Otóż chciałam wysłać Simów na Uniwersytet Simowy i po paru minutach długiego ładowania gra się zacinała i można było tylko uruchomić menedżera zadań. Starałam się znaleźć źródło problemu i posprzedawałam wszystkie nieruchomości, rozwiązałam problem z księgarnią (nie można było do niej pójść, usunęłam ją i postawiłam na nowo w trybie edycji miasta), pousuwałam nawet kilka obiektów z wielkiego domu, bo złożoność takiego otoczenia chyba ma znaczenie. (Dodam, że problemów z zapisywaniem się gry nie ma i nie było.)
Myślałam, że problem tkwi w Simach, których postarzałam sztucznie (testingcheatsenabled), ale to niemożliwe, bo nawet jak wyślę gdziekolwiek (Champs Les Sims, Al Simhara, Shang Simla, Uniwersytet Simowy) Sima z tej rodziny, którego nie postarzałam sztucznie, to i tak jest taka sama sytuacja, a mianowicie:
1. wysyłam w podotoczenie
2. podotoczenie ładuje się wyjątkowo szybko
3. włącza mi się ono w taki sposób, że nie ma z lewej strony panelu Simów, niedostępny jest tryb kupowania ani budowania, pasek nastroju jest niebieski, otoczenie włącza się w dowolnym miejscu, nie można nigdzie kliknąć, a najgorsze jest to, że można stąd wyjść jedynie do menu głównego, bo bezpośrednie wyjście jest niemożliwe (gra nie reaguje)
4. wchodzę do menu głównego i ładuję tę rodzinę i po znacznie krótszym czasie pojawia mi się komunikat:
"Wystąpił poważny błąd w czasie wczytywania "[rodzina].sims3". Zaleca się wyłączenie aplikacji i włączenie jej ponownie."
5. włączanie tej rodziny ponownie nic nie daje, więc wychodzę z gry i włączam ją ponownie i sytuacja powtarza się w kółko (o ile wysyłam Simów do jakiegoś podotoczenia)
Normalnie gra chodzi O.K., tyle że nie można tych Simów nigdzie wysłać...

I jest to raczej problem tylko tej rodziny, bo wszędzie indziej jest O.K.
Czym to może być spowodowane?
(Dodam, że jeśli miałam jakieś problemy, to przeważnie tylko z tą rodziną.)