View Single Post
stare 28.03.2015, 16:08   #46
Sovillian

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Ellen's Nightmare

Zacznę od ogólnego komentarza na temat Ellen's Nightmare. Wydaje mi się, że kiedyś, gdzieś już komentowałam, ale najwyżej się powtórzę. Przede wszystkim należą Ci się brawa za sam pomysł. Nie spodziewałam się, że można zrobić coś tak ciekawego przy użyciu simsów. Klimatem, jak i ujęciami i innym zabiegami, które użyłeś strasznie przypomina mi się gra Resident Evil w połączeniu z grami point'n'click. Mamy dom, który badamy i odkrywamy jego sekrety. W mój gust trafiłeś idealnie. Poza tym jest napięcie, głównie to zasługa dobrze dobranego podkładu muzycznego jak i samych ujęć.
Teraz trochę o Akcie II:

Spoiler: pokaż
Zaczyna się spokojnie ruszamy dalej przez dom. Oczywiście musiałam zbadać każdy zakamarek gdy tylko pojawiłą się opcja "ZBADAJ". I tak sobie spokojnie oglądałam, aż nie doszłam do łazienki. Takie miałam złe przeczucie w tej łazience gdy była opcja idź dalej, że będzie z nią coś nie tak. Te lustro... No nic, skoro używam każdej możliwej opcji to dam opcję "UŻYJ" przy zlewie.
O nie!! (piszę komentarz na na bieżąco z oglądaniem) Zabili mnie! Tego się nie spodziewałam! Na prawdę jestem w szoku (plus dla ciebie) Tak, więc teraz po restarcie omijam tą łazienkę szerokim łukiem. ;p
Później te króliki jako statuy. Miałam nadzieję, że to będzie jakaś zagadka.
Pomysł z projektorem genialny. Taki dodatkowy smaczek do całej historii. I czy mi się wydaje czy użyłeś soundtrack z którejś części Resident Evil? (stawiam na trójkę, jak już). Sam pomysł z wirusem i zdjęciami genialny.
Co do błędów nie zwracałam na nie uwagi, żeby wczuć się w klimat. Jedyne co zauważyłam to gdzieś tam zamiast "że" było "ze".
No i strasznie jestem ciekawa o co chodzi z tym domem i zaginięciem Lisy. Państwo Carter przeprowadzają badania dotyczące wirusów, do tego te filmy z młodą (chyba) Lisą. Jedyny pomysł jaki obecnie przyszedł mi do głowy to, że Lisa może ma w sobie jakiś gen, potrzebny do ich badań (albo cokolwiek w swoim ciele czym może im się przysłużyć). Wiem trochę przekombinowane, ale zobaczymy co będzie dalej

Tak więc uwielbiam Ellen;s Nightmare. Mam nadzieję, że wena Cię nie opuści. Czekam na następny akt i na jeszcze więcej zaskoczeń i możliwości wyboru ;D
Sovillian jest offline   Odpowiedź z Cytatem