View Single Post
stare 24.06.2015, 20:37   #378
Myrtek

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Moonlight Falls (OD 18 LAT!)

Dziękuję Wam za komentarze!
Do tej pory mam sobie za złe, że tak zaniedbałam ten temat, ale jeśli miałam wybierać, to skutkiem mojej decyzji była dłuuga przerwa nie tylko w pisaniu Moonlight Falls, ale... po prostu pisaniu.

Nadszedł więc czas, gdy mam więcej wolnego, a wena nie chce mnie opuszczać, co cieszy mnie niezmiernie. Otóż wczoraj w ciągu kilku godzin udało mi się napisać CAŁY odcinek (nieco krótszy niż zazwyczaj, ponieważ skupiam się na konkretnej sieci wątków ściśle ze sobą powiązanych). W sumie ok. 22 tysiące znaków, a ściślej nieco więcej niż 3000 znaków. (wartości te mogą ulec zmianie podczas korekty przed dodaniem odcinka, bądź mojego niespodziewanego widzimisię). Mogę szczerze powiedzieć, że jestem z siebie dumna i mam nadzieję, że i Wam spodoba się Pierwszy odcinek trzeciej serii.

Cytat:
Napisał Sovillian Zobacz post
Przede wszystkim bardzo lubię twoje FS, bo kojarzy mi się z True Blood, jak i innymi serialami o wampirach, które uwielbiam.
Przyznaję się, że True Blood jest jednym ze źródeł inspiracji.

Cytat:
Trochę nie zrozumiałam całej tej sytuacji z Grace
Już wyjaśniam:
Grace była przyjaciółką Faye już od początków jej pobytu w Moonlight Falls. Podobnie Lincoln.
W 6 odcinku 2 serii nasi bohaterowie wybrali się na przyjęcie zorganizowane z okazji zakończenia edukacji w szkole średniej.
Grace była nieśmiała w stosunkach damsko-męskich, ale zmieniło się to, gdy zaszumiało jej w głowie od napojów wysokoprocentowych. No wiecie, słowo do słowo, taniec do tańca, koniec końców buzi, a reszta to historia. Nieplanowany zbieg okoliczności powiedziałabym.
Życie. Prawdziwe oblicze Grace wyszło na jaw, a biedny Lincoln znalazł się w pułapce.
Przekładając na polski:
Grace zaciążyła na imprezie. Zdarza się.

Cytat:
Co prawda na początku bardzo go lubiłam i kibicowałam mu i Faye, ale w momencie gdy pojawił się Joseph czar prysł. Tak więc cieszę się bardzo z tego pikantnego zakończenia odcinka.
Ja również

Cytat:
A i jeszcze tak czytając o uczuciach Faye podczas odwiedzin Damiena, przypomniał mi się cytat z serialu "He's your first love, I intend to be your last" I mam nadzieję, że tym "last love" dla Faye będzie Joseph
Nie mogę zdradzić, jak potoczą się jej losy... ^^

Cytat:
Napisał Chale Zobacz post
Morderstwo, napad, czy coś, ale nie pogardzę kilkoma odcinkami wypełnionymi stoickim spokojem
STOICKI SPOKÓJ? U MNIE? NIGDY!

Cytat:
Napisał Diana Zobacz post
I ciekawa jestem, co się z Damienem stało, że swojej byłej dziewczyny nie pamięta.
Wszystko w swoim czasie.

Cytat:
Napisał Diana Zobacz post
Big Joe 25h

Taką mam przekminę, chodziło Ci o standardowe 24h czy to specjalnie?
Jak najbardziej umyślnie.

Cytat:
Napisał Księżniczka Mordoru Zobacz post
2 sezon mi się bardziej podobał od 1, więc mam nadzieję, że 3 będzie jeszcze lepszy.
Nie obiecuję, że 3 sezon będzie jeszcze lepszy, ale dołożę wszelkich starań, by był wręcz epicki!

Dziękuję za miłe słowa, pochwały dotyczące mojego pióra i robionych przeze mnie zdjęć w grze. Wasze słowa naprawdę wiele dla mnie znaczą i cieszę się, że ktoś to docenia!

Zapowiedź odcinka, który pojawi się wkrótce. Zdradzę tylko, że będzie to dość nietypowy wstęp do nowego sezonu, ale powinien się Wam spodobać Ja jestem zadowolona.

Ostatnio edytowane przez Myrtek : 24.06.2015 - 20:43
Myrtek jest offline   Odpowiedź z Cytatem