Cytat:
Napisał Orzechowo
Mam jeszcze jedno pytanie. Moja rodzina ma na koncie 60 tys. simoleonów (swoją drogą - mieli 10, a simowi w pracy trafiła się okazja i zgarnął 50  ). Chcę wyprowadzić najstarsze dziecko, ale przy wyprowadzaniu ono dostaje tylko te 20 tys. na start "z nikąd", a wolałabym, żeby po prostu z funduszy rodziny przelać jej część pieniędzy. Da się tak zrobić/jakoś to obejść bez kodów? No niby można wpisać motherlode, kupić lepszy dom a potem kupić jakieś drogie rzeźby, no ale to słabe bardzo. Dziwię się, że jeszcze nie wprowadzili takiej opcji zarządzania pieniędzmi. No bo po co mam tworzyć rodzinę, iść na szczyt, zdobywać pieniądze, jak i tak ich dzieci będą zaczynać samodzielne życie jak biedaki? ;-; Powinni to już dawno wprowadzić imho.
|
Ja robię to tak: przed wyprowadzeniem sima umieszczam w jego wyposażeniu osobistym różne przedmioty, ich ilość i cena uzależnione są od tego ile pieniędzy rodzina chce mu przekazać. Po przeprowadzce sprzedaję przedmioty z wyposażenia i sim ma gotówkę od rodziny

Trochę się na tym traci, ale skoro sim dostaje 20000 znikąd, to strata paru tysięcy z finansów rodziny jest nawet wskazana. Np. kupując "skrzypce wirtuoza" za 15000, sprzedaje się je za 12000.
Robię tak chyba od zawsze