U mnie portrety rodziny często znikają i nie wydaje mi się, że to jakiś problem, po prostu mam wrażenie, że nie zdążył się załadować. Działo się to i na starym komputerze (który serio ledwo mieścił się w wymaganiach sprzętowych) i na moim nowym 3miesięcznym laptopie. Jednak z doświadczenia wiem, że nie należy bagatelizować takich problemów. Nie jestem pewna jak Tobie pomóc, ale osobiście głęboko zastanowiłabym się skąd ten wiatraczek się bierze i czy na pewno nie jest to psująca się karta graficzna. Kiedy grywało się jeszcze w The Sims 2 miałam dziwne pikselki co jakiś czas na ekranie i w pewnym momencie podczas włączania The Sims 2 cały ekran mi się taki robił, chociaż z żadną inną grą tego problemu nie miałam. A jak każdy wie, simsy są wymagającą i dość obciążającą grą i są w stanie po czasie spalić nam sprzęt.
Jeśli nie uda Ci się uzyskać odpowiedzi na to pytanie, radzę popytać jeszcze na innych forach, a nawet na takich typowo sprzętowych może ktoś będzie wiedział co może powodować taki błąd.
Powodzenia!