Temat: Leśna 14
View Single Post
stare 04.08.2015, 07:33   #8
Hatori

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Leśna 14

Od razu pragnę uprzedzić, że komentarze innych przeczytam po napisaniu posta ;D
Lubię małe, przytulne domki, zrobiłeś moim zdaniem dość duży. Ja pewnie nie poradziłbym sobie z takiej wielkości domem... Za to plusik Z zewnątrz nie moje klimaty, ale ile ludzi, tyle gustów.
Przedsionek - jak obserwowałem Twój blok bardzo spodobał mi się taki przedsionek. Może i mały, mógłby być większy - ale w takim domku, rodzinnym, powinno wystarczyć. Nie wiem o której kto ma godziny pracy Jedynie te drzwi po prawej, te szklane, trochę w innym klimacie, ale to szczegół - przecież nie chodzi o to, żeby wszędzie były takie same drzwi. Skomentuję tu jeszcze wejście do salono-kuchnia-jadalni, gdzie bardzo mi się spodobał telefon obok. Za to plus ;D
Salon (Telewizyjnowo XD) - bardzo ciekawy pomysł, ale domy powinny być pewnie i praktyczne. Ktoś sobie siedzi na kanapie, a tu nie można skorzystać z drzwi... *drapu* Jeżeli chodzi o róg pomieszczenia (ten między kuchnią a salonem) to trochę za dużo tam wszystkiego. Rower przy samym blacie i to jeszcze tyłem do okna? Co, żeby sąsiedzi obserwowali twoje efekty odchudzania? Do tego sztaluga i półka z książkami - nie mówię nie rozwijaniu, ale dlaczego wszystko w jednym miejscu? Ale to też taki szczegół, się nie przejmuj dziadem co Ci to pisze :/ X"D
Kuchnio-jadalnia - Jadalnia bardzo ładna, kuchnia okej, ale dupy nie urywa. Być może dlatego, że ja gustuję w takich nowoczesnych... najprawdopodobniej.
Łazienka - bardzo podoba mi się rozmieszczenie mebli, ale... grzejnik w miejscu pełnym wilgoci? Po kąpieli, skorzystaniu z WC, umyciu rąk? Z praktycznego punktu widzenia to... dziwne, tak to ujmę. No i też nie moje klimaty. Jeszcze ten dywan i ręczniki... zielony do niebieskiego średnio mi się widzi :x Oczywiście mi 8) Wolę inne klimaty, ale wielki plus za rozmieszczenie mebli, z czym ja (przynajmniej w łazience i ogrodzie kwiatów) mam problem
Pokój chłopca - przepiękny! Zmieniłbym tylko krzesło od biurka i firanki. Ogólnie pasują do okna, ale do samego pokoju już nie :C ~ w moim subiektywnym odczuciu.
Korytarz - och, jakże pierwsze zdjęcie mi się podoba! Keybord jako odpowiednik TS1 fortepianiu/pianina oraz ten grzejnik który osobiście bardzo mi się podoba (tylko postawienie go w łazience... dziwne XD) i szukam takiego od zalania dziejów, od kiedy zobaczyłem go u cioci X"D Wracając, podłoga w tym korytarzu również bardzo mi się podoba, ściany okej.
Sypialnia - ach, proszę, weź te zasłony :x Jak tak teraz znowu spojrzałem, u chłopaka już niech będą tamte, ale te chociaż zmień ;-; Pościel łóżka kolorystycznie nie pasuje do ścian i podłogi które nieźle się razem zgrywają, jednak, jeżeli nie ma innego koloru to niech zostanie, skoro to łóżko podoba Ci się bardzo ^▼^ Niemniej po dywanie śmie uważać, że to celowo, żeby się wyróżniało (coś jak kontrast, z tym, że te kolory ze sobą nie kontrastują, tak? X"D) I dziwnie mi pasują zdjęcia w tym pomieszczeniu, takie dziwne. Te na kredensach jeszcze okej, ale inne dziwnie wyglądają/
Jak tak patrzę z zewnątrz, coś mało okien :x Pragnę dać też plus za oświetlenie: JA często o tym zapominam Spojrzałem na zrzuty z góry i dopiero teraz doceniam pracę w kształtem domu, szkieletu... plus za to ;D
Osobiście domek fajny, ładny, ogródek widzę w fazie rozwijania czy coś ;D Z pewnoscią przytulny dom dla dużej rodzinki, czego ja też nie lubię, mój limit wynosi trójka Simów X"DDD
Hatori jest offline   Odpowiedź z Cytatem