Mam problem z Ultimate, a właściwie to chyba z moim zapisem gry.
Od początku: Pobrałam całkiem sporo domów z tej strony:
http://jodeliejodelie.tumblr.com/ . Zainstalowałam je (to były sims2pack) uruchomiłam grę, ładowała się długo i na ekranie ładowania miasta stanęło i dalej nie ruszyło. Nie wiem jak odinstalować pliki sims2pack więc usunęłam pliki package, które razem z tymi domami były, ale to nic nie dało. Pomyślałam, że odinstalowanie całej gry usunie to co zainstalowały pliki sims2pack. Po ponownym zainstalowaniu gry, wrzuceniu całego folderu downloads i włączeniu gry udało mi się wczytać moje miasto, ale w skrzyni domów okazało się, że te domy są. No więc z ciekawości postawiłam jeden w moim mieście i do niego weszłam, żeby się przyjrzeć. W domu migały okna bodajże na niebiesko, pomyślałam, że może dlatego, że wcześniej już usunęłam te pliki packages, które były dla tych domów... Wyszłam z gry, ale zapomniałam wyburzyć ten dom. Gra mi się więcej nie uruchomiła. Nie zobaczyłam nawet ekranu ładowania. Po prostu nie reaguje na uruchamianie. Przeniosłam cały mój zapis i spróbowałam włączyć grę 'na czysto'. Udało się. Wyłączyłam więc i dodałam folder downloads. Gra długo się wczytywała, ale ostatecznie udało mi się wejść do jakiegoś miasta. Nie było tam tych wcześniej zainstalowanych domów... Wyszłam z gry, znowu dodałam mój zapis, ale bez folderu downloads. Znowu gra nie reaguje na włączenie.
Czy to oznacza, że zepsuło mi się otoczenie? Da się coś zrobić? Jestem zdesperowana i potrzebuję pomocy.