Odp: Forumowa Mafia VI
Na razie trudno wytypować mafiozów, bo to dopiero początek zabawy. Jak już mówiłam, myślę, że mafia odstrzeliła Meryam, bo prawdopodobnie byłaby aktywna i w końcu wpadłaby na jakiś sensowny pomysł. Bo równie dobrze kumple Valdka mogli zabić kogoś, kto się nie odzywał (np. Nusso). Wiadomo, że czasem mafia robi to, aby takie osoby nie psuły zabawy.
Co do mafiozów, to na razie nie mam jakiś bardziej określonych podejrzeń, bo jest na to za wcześnie. Widzę, że tu zebrani rzucają cień podejrzenia na Kędzię, ale ja nie jestem do tego pomysłu przekonana, choć nie wykluczam, że może być w mafii. Może być też tak, że osoby popierające Voldemorta po prostu starają się ją wrobić, żeby nie być na świeczniku. Czyli typowa taktyka mafii. Jeśli chodzi o Bjork, to też trudno mi określić czy jest w mafii czy nie, bo siedzenie cicho też nie do końca pasuje mi do taktyki mafii. Choć może właśnie mafia podjęła taki schemat działania, już sama nie wiem.
Jeśli chodzi o moje podejrzenia, to przez pewien czas zastanawiałam się nad zachowaniem Speca. Podłapał szybko pinkowe podejrzenia o Kędzi, a sam pisze dużo, a treści w tym mało (a przynajmniej ja tak to widzę). No właśnie, Pinki też dość szybko podjął inicjatywę co do tego rzucania podejrzeń, choć z drugiej strony Pinki sam w sobie często podejmuje inicjatywę w różnych sprawach, więc może to znaczyć tyle, co nic. Choć, jak już mówiłam, na tym etapie trudno oceniać zachowania graczy. Myślę, że trzeba jeszcze poczekać do tej 17-18 i dopiero wtedy zdecyduję na kogo dziś będę głosować.
|