View Single Post
stare 26.08.2015, 13:23   #4
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Remont kawalerki Dona Lotario

Z tymi dodatkami to szczerze mówiąc moim zdaniem ich jakość jest beznadziejna, na Twoim miejscu wymienił bym cały downloads (no, może zostawiłbym zestaw z którego są drzwi wejściowe bo bardzo go lubię ). Jeśli chodzi o bryłę to ten dom to masakra i w życiu nie wybrałbym go jako pierwszy do wstawienia na forum, a jeśli już bym go wstawiał to zmieniłbym w 90%. Szkoda, że nie zmieniłaś nawet pokrycia ścian i tych nieszczęsnych schodów. Drzwi i okna - tak jak napisał Shiver w ogóle do siebie nie pasują. Myślę że powinnaś popracować nad ogródkami bo tutaj nie zrobiłaś nic, a z ładnie urządzonym otoczeniem domy dużo zyskują
Przedpokojo-salon-nie wiem co - kolory mdłe, ale przynajmniej pasują do siebie (nie licząc tych schodów i rowerka treningowego). Nie rozumiem dlaczego zdecydowałaś się wstawić tutaj telewizor jeśli nie ma nawet sofy Ogólnie jest zbyt pusto, ta roślina jest tragicznej jakości, te listwy dookoła mnie przytłaczają Babcine drzwi nie pasują zupełnie do, jak się domyślam, Twojej nowoczesnej wizji tego domu. I koniecznie rób zdjęcia z włączonym sufitem! Patrz jak brzydko wygląda tutaj to niebo.
Kuchnia wygląda szpitalnie. Te płytki i wszechobecna biel sprawia że pomieszczenie nie jest przytulne. Nie wspominam nawet o niepraktycznym ustawieniu mebli. Rozbawił mnie natomiast okap wiszący całkowicie nad niczym. Brak kolorów, znowu pusto. Dodaj jakieś ładne rośliny, zasłony, dekoracje i byłoby milion razy lepiej.
Łazienka jest zwyczajnie brzydka, nudna. Znowu brak kolorów i jakiegoś ożywienia jej.
Sypialnia - kolorystycznie wszystko pasuje do siebie ale dla mnie jest za ciemno (włączaj oświetlenie kiedy robisz zdjęcia). Znowu brak ozdób, obrazów itd ale to chyba najlepsze pomieszczenie (muszę mówić że ten neon jest do wywalenia?). No i dochodzimy do momentu w którym zainspirowałaś mnie do napisania tego komentarza. TO. Co to jest? Czy ta biedna roślinka rośnie na dywanie?
Taras pusty, nie zmieniłaś tutaj niczego oprócz wanny (której umiejscowienie jest całkowicie nieprzemyślane bo w rzeczywistości będąc na parterze z sufitu wesoło zwisałoby jej dno ).

Reasumując - więcej mebli, więcej kolorów, więcej dekoracji, roślin, obrazów, więcej wszystkiego. I zdjęcia rób w trybie fotografowania (klawisz Tab na klawiaturze i wtedy sterowanie kamerą klawiszami wqes). Spróbuj pooglądać zdjęcia innych prac, innych wnętrz może się zainspirujesz. Zaprzyjaźnij się z OMSP, kodami na ustawianie obiektów pod ukosem i poza kratkami. Teraz masz dużo błędów ale myślę, że jak weźmiesz wszystkie uwagi z komentarzy do siebie to Twój następny dom będzie o niebo lepszy
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem