@up: odpowiedziałam Ci już na to pytanie, nie pamiętasz?
Gdzie ja powiedziałam, że dodatki z simplystyling są dobrej jakości? (musiałabym zaprzeczyć samej sobie, a to mi się jeszcze nie zdarzyło). Rzeczy od blake_boya i ta podłoga w salonie to jeszcze, ale reszta...?
Shiver i Vanitas zdaje się wymienili wszystkie możliwe błędy, jakie popełniłaś. Mi osobiście też się nie podoba, że zostawiłaś dom z zewnątrz bez zmian (patrząc na zdjęcia na początku posta myślałam, że po prostu przypomniałaś nam, jak ten domek wyglądał przed metamorfozą

). Właśnie z zewnątrz ta zmiana była najbardziej wskazana!
W środku zaś wyszło... nijako. No dobra, wcale nie wyszło. A już na pewno nie lepiej.
Pytałaś mnie, co masz brać pod uwagę, gdy urządzasz simom domek. Tu miałaś do czynienia z łamaczem serc, a więc zapewne osobą przebojową, lubiącą korzystać z życia, mającą poczucie humoru i beztroską. No i to facet.
Ten domek jest przeznaczony dla jego przeciwieństwa. Osoba go zamieszkująca wydaje mi się być kimś zagubionym, nieporadnym, niemającym pomysłu na życie i smutnym z tego powodu. W domyśle płci żeńskiej.
Jeśli budujesz pod konkretną rodzinę czy sima, obowiązkowo musisz wziąć pod uwagę jego/ich charakter, a nawet sama go ubarwić, dopowiedzieć coś. Simy są wzorowane na ludziach, a żaden człowiek nie chce mieszkać tam, gdzie nie czuje się jak w domu. No i inspiruj się gdzie możesz, samo się nie zrobi ani nie wymyśli. Dobry, przemyślany projekt to podstawa ;]
Bez oceny. Daj sobie czas i wróć z czymś nowym

Czekam.