View Single Post
stare 27.08.2015, 09:16   #268
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia VI

jezus marian jak czytam posty Niny to az mnie ściska
Nie jestem jakaś nietolerancyjna dla nowych osób, które nie ogarniają, ale czy to konieczne pisać w każdym poście "Spróbuję coś wymyślić" nie pisząc przy okazji nic konkretnego? Ja jestem w stanie zrozumieć, że nie ogarnia jak funkcjonuje mafia, ale da się przejrzeć poprzednie edycje, da się zobaczyć jak to funkcjonuje tutaj... Po prostu mnie to irytuje.
(TMI: tak, mam pms)

Słuchajcie, prawdę mówiąc, to tak czy siak wytypować kogoś musimy, bo znowu głosowanie wyjdzie do dupy jak każdy zagłosuje na kogoś innego.
Próbuję rozpracować taktykę mafii, bo nawet nie licząc mojego zabójstwa, to jeśli o Malfuriona chodzi to zabili osobę, którą po pierwsze podejrzewało miasto, a po drugie nie stwarzał dla nich wielkiego zagrożenia. Myślę, że oni rzeczywiście zmienili taktykę w ostatniej chwili i dopóki Malfurion nie zaczął kombinować, to chcieli zabić kogoś innego.
A z drugiej strony skoro miasto go podejrzewało, to może mafia zrobiła właśnie ten ruch, o którym wszyscy mówimy - zabiła swojego, żeby wprowadzić zamęt. Malfurion nie chciał nam powiedzieć kogo mafia chciała zabić, bo to było "takie oczywiste", ale koniec końców nam nie powiedział, bo może sam był w mafii i tu znowu wchodzą 3 scenariusze, o których mówiłam. Więc zrobili obrót o 180 stopni i zabili Malfuriona, bo gdyby go nie zabili, to musiałby się wygadać. W ten sposób pozbyli się problemu.

I tu wracam do punktu wyjścia, że głosuję na SPC. Dlaczego?
Cytat:
Napisał Słodki Pan Ciastek Zobacz post
A jeśli chodzi o podejrzanych na celownik wrzuciłbym Bjork i kędziorka.
Cytat:
W takim razie zostaje sama Bjork. I błagam nie brońcie jej "bo coś tam". Kogoś dzisiaj odstrzelić trzeba, a uderzanie w każdego z osobna kończy się zabiciem osoby niewinnej, cattaniego lub szantażysty (który też wbrew pozorom jest nam bardzo potrzebny).
Cytat:
UP: Wybranie Bjork nie jest zupełnie na oślep. Dlaczego jedyne co napisała to jednozdaniowe przywitanie i mimo, że tyle się działo cały czas patrząc na temat nic nie zrobiła. Pisanie mało, a w ogóle jest zupełnie różne Jak napisał Malfuion, śmiercią Bjork niewiele stracimy.
Cytat:
W takim razie dzisiaj głosuję na kędziorka. Ale jeśli będzie niewinna jutro na 100% głosuję na Bjork.
Cytat:
A co jeśli mafia specjalnie napuściła nas na Bjork.
Ddo, tak zażarcie broniła Bjork z jednym argumentem "ona tak zawsze", nie chciała niczego słuchać.
Bjork zawsze mówiła o swoim braku szczęścia do mafii, teraz nie.
Nie wiem jak wam, ale mi się wydaje, że Bjork jest szantażystką.
Czemu taka nagła zmiana zdania?
I czemu tak zawzięcie wspierał Malfuriona? Bo obydwaj odwracali uwagę na Bjork. Obydwaj próbowali nas przekonać do tego, że Bjork jest w mafii.
A poza tym, łatwiej się działa w grupie, gdy można się wzajemnie bronić. Teraz SPC został sam, więc trudniej mu znaleźć argumenty na swoją obronę.
Poza tym...
Cytat:
A co jeśli mafia specjalnie napuściła nas na Bjork.
...proponuję zrobić research i poszukać, kto pierwszy rzucił oskarżenie na Bjork.
Cytat:
Za to Bjork napisała przez całą mafię tylko krótkie przywitanie, w miarę sympatyczne, a od tamtej pory nic. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby cały czas (nawet teraz) nie okupywała tematu
To była pierwsza wzmianka o Bjork w tym temacie. I najpierw było "siedzi w temacie, nic nie pisze", potem "Bjork jest w mafii", a teraz "Bjork jest szantażystą"? Poważnie? Nikt nawet nie podał argumentów, które mogłyby zmienić perspektywę patrzenia na Bjork, SPC sam zmienił swoje zdanie. Dlaczego?

I jeszcze nadal podejrzewam Lepkiego, chociaż tu podejrzenia słabną na tę chwilę.
Ponadto zastanawia mnie Cytryśnia. Nie pisze nic konkretnego, podpina się pod różne teorie, sama niewiele wnosi... Szczególnie w tym poście po prostu jest... dziwna.
I zastanawia mnie to:
Cytat:
Napisał Cytryśnia Zobacz post
Hej, a Bjork ma przecież zawsze swój koronny argument który brzmi: "Ja nie mam szczęścia i nigdy nie byłam w mafi"
tym razem o tym nie wspomniała. Do tego zabicie Dona. I ddo.
Przypadeg?
Don oskarżał Bjork, ddo jej broniła, a potem Bjork:
Cytat:
Napisał Björk Zobacz post
Niestety nie mam szczęœcia do fajnych ról (tš szantażystkš też nie zostałam )
Podobnie do SPC, odciąga uwagę na Bjork.

Ja dziś głosuję na SPC, ale jeśli to nie on... to ja już nie wiem...

Jeśli chodzi o nieaktywne osoby, no to...
Cytat:
Zgłoszenie się a nie branie potem udziału w grze skutkuje tygodniowym banem!
Cytując Libby

Meryam jest offline