Cytat:
Napisał Diana
W pierwszej edycji mafia wyeliminowała nieaktywną Meonę. I wtedy Libby napisała, że pozostało 5 mafiozów, a wszyscy się dziwili, że jak to mafia swoją zabiła. Myślę, że tym razem też mielibyśmy taką informację.
|
Ano, właśnie, wczoraj przed egzekucją Kędzi nadal było czterech mafiozów. Libby jasno to napisała.
A tak w ogóle, to mnie dziwi to, że wczoraj Shiver odpadł. To znaczy przed moim przedwczorajszym (?) postem nikt nawet o nim nie wspomniał, a tu nagle BAM! Shiver zabity (i niewinny). Szczególnie, że (no bądźmy szczerzy) nie miałam żadnych konkretnych powodów, jedynie dziwne wrażenie, że niewiele wnosi do zabawy. A tu nagle znajdują się dwie osoby, które mnie popierają? Dobrze wiem, że nie potrafię przekonywać ludzi do moich poglądów. Dziwne.
W ogóle mam wrażenie, że osoby winne (a przynajmniej część) zostały wymienione w naszych wcześniejszych postach, ale mafia skierowała uwagę na niewinnych podejrzewanych o współpracę z Valdkiem. Myślę też, że mafia specjalnie eliminuje osoby, które raczej nie są podejrzane, a nawet uczestnicy snują domysły, że w mafii nie są. No, może poza Malfurionem. Przykłady? Nikt nie wierzył w winę Mery, bo wyglądało to jakby mafia miała ją zabić, a cattani ją wyratował. Mery zginęła z rąk mafii (po raz drugi xD). Potem napisałam (jestem taka egocentryczna, wow

), że wątpię w winę PP. PP zginął z rąk mafii.
Więc po tym wywodzie mafia zapewne zmieni taktykę...
Mam jeszcze taką teorię: w mafii są osoby, które nie rzucają podejrzeń, a nawet bronią podejrzanych. A może też osoby, które prawie się nie odzywają. No wiecie, jakby myśleli "My będziemy się przyglądać, a niech ci mugole powybijają się nawzajem, mwhahaha

".
Okej, jak to napisałam, to teraz mi się wydaje głupie, ale nieważne :p Chociaż z drugiej strony Shiver zachowywał się podobnie i okazał się niewinny.
Dlatego dziś winnych będę szukała pośród tych osób: Albo nie, na razie nie będę rzucała nickami, nie będę podsuwała mafii nowych kozłów ofiarnych.