View Single Post
stare 30.08.2015, 12:51   #385
Hebe

Reputacja: 39
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia VI

Cytat:
Napisał Diana Zobacz post
W pierwszej edycji mafia wyeliminowała nieaktywną Meonę. I wtedy Libby napisała, że pozostało 5 mafiozów, a wszyscy się dziwili, że jak to mafia swoją zabiła. Myślę, że tym razem też mielibyśmy taką informację.
Ano, właśnie, wczoraj przed egzekucją Kędzi nadal było czterech mafiozów. Libby jasno to napisała.

A tak w ogóle, to mnie dziwi to, że wczoraj Shiver odpadł. To znaczy przed moim przedwczorajszym (?) postem nikt nawet o nim nie wspomniał, a tu nagle BAM! Shiver zabity (i niewinny). Szczególnie, że (no bądźmy szczerzy) nie miałam żadnych konkretnych powodów, jedynie dziwne wrażenie, że niewiele wnosi do zabawy. A tu nagle znajdują się dwie osoby, które mnie popierają? Dobrze wiem, że nie potrafię przekonywać ludzi do moich poglądów. Dziwne.

W ogóle mam wrażenie, że osoby winne (a przynajmniej część) zostały wymienione w naszych wcześniejszych postach, ale mafia skierowała uwagę na niewinnych podejrzewanych o współpracę z Valdkiem. Myślę też, że mafia specjalnie eliminuje osoby, które raczej nie są podejrzane, a nawet uczestnicy snują domysły, że w mafii nie są. No, może poza Malfurionem. Przykłady? Nikt nie wierzył w winę Mery, bo wyglądało to jakby mafia miała ją zabić, a cattani ją wyratował. Mery zginęła z rąk mafii (po raz drugi xD). Potem napisałam (jestem taka egocentryczna, wow ), że wątpię w winę PP. PP zginął z rąk mafii.
Więc po tym wywodzie mafia zapewne zmieni taktykę...

Mam jeszcze taką teorię: w mafii są osoby, które nie rzucają podejrzeń, a nawet bronią podejrzanych. A może też osoby, które prawie się nie odzywają. No wiecie, jakby myśleli "My będziemy się przyglądać, a niech ci mugole powybijają się nawzajem, mwhahaha ". Okej, jak to napisałam, to teraz mi się wydaje głupie, ale nieważne :p Chociaż z drugiej strony Shiver zachowywał się podobnie i okazał się niewinny.

Dlatego dziś winnych będę szukała pośród tych osób: Albo nie, na razie nie będę rzucała nickami, nie będę podsuwała mafii nowych kozłów ofiarnych.