View Single Post
stare 16.09.2015, 12:12   #6
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Dom Jabłońskich

Cytat:
Nie mam pojęcia, dlaczego powracam tutaj po ponad dwóch latach nieobecności.
Bo to forum jest tak zarąbiste, że wszyscy na niego prędzej czy później wracają
A tak w ogóle to teraz jest jakiś sezon powrotowy.
http://2.bp.blogspot.com/-EJ5Wlr4uAe...C5%84skich.png - nadawałoby się jako nagłówek do OJSG ;]

Bryła i ogród - różowa elewacja? Nieee. Tyle łubinów i słoneczników? Nieee. Kwiaty i krzewy jedynie w kolorach żółtym i różowym? NIE! Czemu to niskie ogrodzenie jest tylko przy chodniku i z tyłu?
Drewniane ścieżki w ogródku? NIE!!! I chyba brakuje zdjęć.
Plus za to, że przynajmniej miałeś pomysł na ogródek Sam kształt domu też dobry, ale można było go ciekawiej zaaranżować.
Korytarz - 4 różne kolory drewna? Nie, tak się tego nie robi. Mam też wątpliwości co do umiejscowienia tam tego dywanu.
Kuchnia - najładniejsze pomieszczenie w domu! Ślicznie zaaranżowana, klimatyczna, chociaż może zmieniłabym te kafelki na ciemniejsze. Czemu tylko jedno zdjęcie?
Sypialnia nr 1 - tylko dwa kolory? Dwie różne lampy? Brak firanki? Poza tym poprawnie, ale nudno.
Łazienka nr 1 - po co tam ten obraz? xD Roślinka zaś zabiera miejsce, którego i tak jest mało. Kolorystycznie w porządku.
Salon - powinien być pokazany jako pierwszy z pokojów. Nie lubię tej tapety ogólnie, a tutaj już w ogóle mnie drażni. Na ścianach powinno być zdecydowanie coś spokojniejszego. Ale jest nadzieja! Spłoniesz. Chodzi oczywiście o ten lichtarz. A ta zielona lampa na tle wygląda... złowieszczo. Obrazy z miśkami są śmieszne xD Ogólnie ciekawie Ci wyszedł ten pokój
Łazienka nr 2 - a mówili, żeby nie mieszać...
Korytarz na piętrze - to, co na parterze + misiek! :>
Sypialnia nr 2 - wood madness! Dlaczego łóżko w niej jest wygodniejsze niż to w sypialni głównej? xD I znowu ni z gruszki ni z pietruszki ten fikus. Czy ten kinkiety z KiŁ są w całym domu?!
Pokoik dziecinny - czemu taki zagracony? ŚWIECZKI?! Serio? Ciężka sztaluga? SERIO? Roślinka wciśnięta między fotel a stolik? No co co? Nie wiem, co jest dalej za lampą, ale jestem niemal pewna, że nie powinno tego tam być.
Sypialnia nr 3 - nie podoba mi się. Wygląda kiczowato.
Łazienka nr 3 - oczopląs. Dwa obrazy. Roślinka zabierająca miejsce. NIE!
Rozkład pomieszczeń - świetny. Naprawdę. Nie mógłby być lepszy. Jakbym oglądała z góry któryś z moich domków.
No i teraz mogę powiedzieć coś więcej o pokojach!
Sypialnia dziecięca - dobra, to biblioteczka. Zmieniam zdanie, niech sobie będzie, TYLKO że w takim przypadku należałoby:
1. przestawić fotel w jej miejsce, pozostawić go pod kątem 45 stopni, dać oświetlenie z góry (tylko nie ten kinkiet, który masz w całym domu!),
2. biblioteczkę postawić w miejscu sztalugi, a tę wywalić na dobre,
3. zamiast kuchenki, którą małe dziecko i tak nie może się bawić, dać pudełko na zabawki,
4. dywan dać do tej części pokoju, coby bawiący się maluch nie siedział na podłodze.
Sypialnia nr 3 - hm, wszystkie meble w jednym kolorze? Poza tym dopiero teraz widzę, że można wywalić jedną biblioteczkę i wstawić tam tę roślinkę. No i drogi komputer przy tanio wyglądających meblach?
Sypialnia nr 2 - odgrać ją...
Sypialnia nr 1 - firanki cudownie się odnalazły?!
Ogród - odgrać go.

Po tym, co tu zobaczyłam, stwierdzam, że jesteś graczem, który ma blade pojęcie o budowaniu, potrafi upchnąć w domku wszystko, co trzeba, nawet na niezbyt wielkiej przestrzeni, ceni sobie funkcjonalność, jest konsekwentny, ale nie wyrobił sobie jeszcze dobrego gustu. Spokojnie można by wywalić 2/3 obecnych tu dekoracji i nadal byłoby dobrze! A grałoby się jeszcze lepiej
Ogólnie wrażenie jest jednak, o dziwo, dobre.
6,5/10

Ostatnio edytowane przez Liv : 16.09.2015 - 12:21
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem