View Single Post
stare 18.09.2015, 19:10   #3
Shiver

Reputacja: 21
Domyślnie Odp: Green Grass Apartments

Z zewnątrz budynek wygląda nudno, taki typowy symetryczny "apartamentowiec". Poza tym jest strasznie mdło, przydałby się jakiś kontrast, bo ten miętowy zlewa się z białym w taką plamę trochę. Kamień na podeście nie pasuje, podobnie jak schody - albo idziesz w nowoczesność albo rustykalność, betonowe schody byłyby lepsze w tym wypadku. Brakuje jakiegokolwiek ogródka (kilka krzaczków i drzewa na prawdę mogą zrobić DUŻĄ różnicę) i ścieżki pomiędzy chodnikiem a budynkiem. Donice w kwiatami, jak wspomniała Liv, nie pasują.
Z tyłu bryła wygląda tragicznie, poleciałaś po najmniejszej linii oporu. Taras to już w ogóle bez ładu i składu, lepiej by było jakbyś dała tutaj ogród a do każdego mieszkania dolepiła jakiś indywidualny balkon/taras, sąsiadów można przecież zaprosić do siebie
Rozplanowanie pomieszczeń takie sobie, masz mnóstwo niewykorzystanego miejsca, które i tak będzie trudno jakoś sensownie urządzić. I ten korytarz, naprawdę nie rozumiem po co marnować tyle wolnej przestrzeni...
A w środku znowu nudy Zdecydowanie za dużo zielonego i KOSZMARNA podłoga (w każdym razie w tym maxisowym recolorze).
Nie rozumiem tego stolika kawowego przy wejściu Lepiej sprawdziłaby się szafa/wieszak, lustro i telefon przeniesiony z salonu.
W salonie sofa zasłania okno, wygląda to mocno średnio. Takie rzeczy się robi z przynajmniej jedną kratką odstępu od okna, wtedy jest w porządku. I znowu nie wiem po co te dwa stoliki, nic na nich nawet nie stoi A takie drogie telewizory w mieszkaniu na wynajem to nienajlepszy pomysł, podbijają tylko czynsz. Lepiej wykorzystać te pieniądze na bardziej użyteczne przedmioty. No a poza tym to straszliwe pustki na ścianach, nie ma tutaj nawet JEDNEGO obrazu
Kuchnia to chyba jedyne miejsce w domu, które mi się nawet spodobało. Urzekło mnie połączenie żółtych szafek i tych kafelków, wygląda bardzo wesoło i świeżo Stół do przestawienia, bo zasłaniasz krzesłem zlew i nie będzie go można używać.
W sypialni niestety znowu wieje nudą. Podłoga znowu okropna No ale przynajmniej nad łóżkiem wisi obraz
W gabinecie znów zbyt dużo zielonego. Fajnie, że chciałaś zachować jakiś główny motyw przewodni, ale można było to zrobić o wiele subtelniej Regał w tym jednokratkowym kąciku nie wygląda najkorzystniej. Lepiej już zabudować tę wnękę i przestawić półkę.
Łazienka standardowa, okropna wanna, głównie ze względu na zasłonkę, ale też tę strasznie rozmazaną teksturę (naprawdę, nie wiem co ci ludzie z EA tutaj wywinęli ) Ręczników trochę za dużo
Podsumowując to jest mocno przeciętnie, niestety. Ale buduj dalej, praktyka czyni mistrza

Ostatnio edytowane przez Shiver : 20.09.2015 - 20:40
Shiver jest offline   Odpowiedź z Cytatem