Ahahaha, tu się aż prosi o zmniejszenie tej działki...
Z zewnątrz - plus za dodanie ścieżki prowadzającej do domku. Szkoda tylko, że ten nadal jest tak daleko od drogi. Dach nadal woła o pomstę do nieba, ale dobrze, że zmieniłaś jego nachylenie. Bryła prezentuje się dość pospolicie. Nowe umiejscowienie okien z przodu nie polepsza sprawy, wręcz przeciwnie! Sama cegła jest nudna. Miło widzieć żółte roślinki, działająca fontanna pewnie też musi zrobić swoje, ale... Mało mi! Gdzie są jakieś lampy?! Sim wracający po zmroku może przecież bez problemu wpaść do jeziorka...
No dobra, człowiek mógłby wpaść, ale...!
Szczerze mówiąc podobał mi się ten busz z tyłu - szkoda, że zrobiłaś tam betonowe królestwo

Tak zlecieć z huśtawki i zaryć głową o tą kostkę...

A tak poza tym to nie podoba mi się pomysł zarzucony przez maxisa z tymi wspólnymi ogródkami. A przynajmniej nie w takim wydaniu.
Rozkład pomieszczeń jak na taką kolubrynę niezły, aczkolwiek ja bym z tego znowu wykroiła przynajmniej jeden pokój więcej.
Wnętrze:
Wejście - jak do piwnicy! Jeżu kolczasty, biała kostka?! Serio?! Po co tam ta półka na książki? Znowu widzę tę okropną szafkę zamiast lustra, wieszaka na ubranie wierzchnie, czy chociażby czegoś imitującego szafkę na buty...
Salon - jaka pustka wokół

Poza tym nie chciałoby mi się zasuwać prawie że na drugi koniec pokoju tylko po to, żeby wziąć pada i sobie pograć... Kolorystycznie ciekawiej niż w ostatnich mieszkankach, ale wszechobecna biel nadal przeraża.
Jadalnia - te krzesła są śmieszne, nie polecam. Nieprzytulnie.
Kuchnia - brrrr! Tyle chłodnej szarości, że aż mrozi krew w żyłach

Gdzie jest jakiś kosz na śmieci przykładowo? Albo obrazek tudzież inna wisząca dekoracja na ścianie?
Łazienka - przydałby się jakaś żaluzja w oknie albo firanka, poza tym dałabym tej wannie inny recolor, a w umywalce zmieniła kolor baterii. Poza tym bez jest naprawdę dobrze!
Master bedroom - o, kaktusik w doniczce! O, półka z pamiątkami! Milusio :> (chociaż jej umiejscowienie w "strefie ruchu" to zło) O, roślinka na ścianie? Mniej milusio - na dwór z nią! Masz tam tyle miejsca, że biurko spokojnie byś tam zmieściła. Bo czegoś ewidentnie tu brakuje.
Pokój chłopca - od tej tapety nabawiłabym się jakiejś fobii, słowo daję. Wyposażenie na szczęście lepsze, ALE gdzie ten maluch trzyma swoje ubrania? Dywan na dywanie? Po co?
Gabinet, a raczej
Hobby room - malujący sim skutecznie zablokuje wejście do pokoju :> Mniej więcej właśnie tak wyglądają moje hobby roomy w domkach do grania. Jakbym zrobiła domek pod "publikę" (bo do grania robię zawsze) to postarałabym się bardziej xD
Pokój dziewczynki - jakbyś dała pasujące wyrok z SSN, ten pokój lepiej by na tym wyszedł. Z tą tapetą też jest coś nie tak

Btw, w FT doszły dekorację na ścianę pokoju dziecięcego - tablica na kredę (bardzo polecam), ta naklejka z gąsienicą...
W drugim mieszkaniu sim nadal nie wejdzie do hobby rooma! A ten stolik do szachów niemal zawsze źle wygląda w pokojach.
Znowu czynsz jakiś taki zbyt wysoki jak na mój gust.
Podsumowując, jest ciekawiej niż ostatnio, ale się za bardzo pospieszyłaś z wstawianiem tego domku tutaj.
5,5/10
P.S.:Chciałabym zobaczyć, jak byś sobie poradziła z małymi mieszkaniami. Małe to są takie, które się buduje na parceli 2x3 albo 2x2 (wątpię, czy EAxis ma takie - prościej samej zbudować

) i jest jeszcze miejsce na trochę zieleni/trawy. Dwa piętra max. Czynsz poniżej 1,5k.
EDIT:
Cytat:
Co do ogrodu. Chyba w kolejnym poście z domkiem od razu napisze, żebyście nawet nie zwracali uwagi na ogród. Wybitnie nie mam ręki do roślin i głowy do robienia ogrodów, może jedynie patio lubię zrobić, ale też daję 'bo muszę' (darmowa pizza w weekendy od landlorda). Przepraszam.
|
Też nie umiem robić ogrodów, więc mnie zadowoli jakieś patio i kilka drzewek wokoło. Na tej zasadzie, że jak będę chciała zrobić moim simom zdjęcie, jak spędzają czas poza domem, to tła nie będzie stanowiła tylko trawa z otoczenia i niebo

Pomagam sobie jeszcze dekoracjami w otoczeniu, głównie tym niskim zielonym płotem z drzew. Bardzo polecam