Temat: Dawidowo
View Single Post
stare 15.12.2015, 16:12   #31
LepkiePaluszki23

Reputacja: 41
Domyślnie Odp: Rodzina Marchewka

Zgodnie z waszym wyborem studia Henryka Marchewki

Henryk dostał się na swój wymarzony kierunek studiów- biologię

Chciał w przyszłości pracować w karierze edukacja, dlatego do samego początku nauki pochłaniał książkową wiedzę. W pewnym momencie uwagę przykuła jedna ze studentek- Klarysa Cukinia

Oprócz nauki trzeba było także pisać prace semestralne.

Klarysa miała nieciekawą przeszłość. Kiedy miała 16 lat w jej domu wybuchł pożar. W jego wyniku straciła rodziców, a sama została okaleczona blizną na twarzy. Wybrała się na studia dzięki oszczędnościom uzbieranym przez 3 lata. Myślała, że zapomni o przeszłości i podniesie się. Niestety brak znajomości (bo studencie nie chcieli się z nią zadawać) oraz samotność pogorszyły tylko jej stan. Klarysa oddała się swojemu hobby malowani (gdyż miała wielki talent malarski), dlatego studiuję sztukę.

Henryk zauważył smutek na twarzy dziewczyny i wykorzystał okazję, że siedzi sama.

-Cześć. Jestem Henryk Marchewka. Miło mi ciebie poznać.
-Cześć... Nazywam się Klarysa Cukinia...

Studenci nie mieli ani chwili odpoczynku, a gdy taka się nadarzyła wykorzystywali ją na błogi sen.

Henryk z pieniędzy z wyróżnienia kupił sobie makietę miasta.

Po chwili dołączyła do niego Klarysa.

-Tam postanowiłem zbudować osiedle dla simów, a po prawej stronie posadzę las.
-Bardzo korzystne miejsce pod zabudowę.

Po jakimś czasie młodzi zaprzyjaźnili się i spędzali razem chwile, kiedy tylko się dało.Zaczynając:
Od wspólnych posiłków

A kończąc na grach zespołowych lub rywalizacyjnych.

Chłopak w końcu skończył makietę.

Dbamy o linię!

-Jaki gatunek muzyki lubisz?
-Ogólnie pop, ale czasami wolę posłuchać muzyki klasycznej.

Dzięki znajomości z Henrykiem Klarysa od razu zdobyła znajomych.

Pewnego wieczoru (po zdanych z wyróżnieniem egzaminach) młodzi postanowili zatańczyć do muzyki, która akurat leciała w radiu.

I wydarzyło się coś, czego nikt się nie spodziewał (nawet ja!).

Tak więc zapraszam do komentowania oraz wyboru tematyki następnej relacji. Czy w następnym odcinku mam pokazać dalsze losy Henryka i niespodziewanego wydarzenia, czy może losy rodziny Por?
LepkiePaluszki23 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.