Zgodnie z waszym wyborem studia Henryka Marchewki
Henryk dostał się na swój wymarzony kierunek studiów- biologię
Chciał w przyszłości pracować w karierze
edukacja, dlatego do samego początku nauki pochłaniał książkową wiedzę. W pewnym momencie uwagę przykuła jedna ze studentek- Klarysa Cukinia
Oprócz nauki trzeba było także pisać prace semestralne.
Klarysa miała nieciekawą przeszłość. Kiedy miała 16 lat w jej domu wybuchł pożar. W jego wyniku straciła rodziców, a sama została okaleczona blizną na twarzy. Wybrała się na studia dzięki oszczędnościom uzbieranym przez 3 lata. Myślała, że zapomni o przeszłości i podniesie się. Niestety brak znajomości (bo studencie nie chcieli się z nią zadawać) oraz samotność pogorszyły tylko jej stan. Klarysa oddała się swojemu hobby malowani (gdyż miała wielki talent malarski), dlatego studiuję sztukę.
Henryk zauważył smutek na twarzy dziewczyny i wykorzystał okazję, że siedzi sama.
-
Cześć. Jestem Henryk Marchewka. Miło mi ciebie poznać.
-
Cześć... Nazywam się Klarysa Cukinia...
Studenci nie mieli ani chwili odpoczynku, a gdy taka się nadarzyła wykorzystywali ją na błogi sen.
Henryk z pieniędzy z wyróżnienia kupił sobie makietę miasta.
Po chwili dołączyła do niego Klarysa.
-
Tam postanowiłem zbudować osiedle dla simów, a po prawej stronie posadzę las.
-
Bardzo korzystne miejsce pod zabudowę.
Po jakimś czasie młodzi zaprzyjaźnili się i spędzali razem chwile, kiedy tylko się dało.Zaczynając:
Od wspólnych posiłków
A kończąc na grach zespołowych lub rywalizacyjnych.
Chłopak w końcu skończył makietę.
Dbamy o linię!
-
Jaki gatunek muzyki lubisz?
-
Ogólnie pop, ale czasami wolę posłuchać muzyki klasycznej.
Dzięki znajomości z Henrykiem Klarysa od razu zdobyła znajomych.
Pewnego wieczoru (po zdanych z wyróżnieniem egzaminach) młodzi postanowili zatańczyć do muzyki, która akurat leciała w radiu.
I wydarzyło się coś, czego nikt się nie spodziewał (nawet ja!).
Tak więc zapraszam do komentowania oraz wyboru tematyki następnej relacji. Czy w następnym odcinku mam pokazać dalsze losy Henryka i niespodziewanego wydarzenia, czy może losy rodziny Por?