A weź ty, nie dość, że piszesz dużo i ja przy swoim nie nadążam czytać to jeszcze piszesz DOBRZE

Ale
ad rem. Będzie długo.
Odcinek sylwestrowy (

)
No dobra, teraz już Olimpia zaczyna mnie z lekka wkurzać. Za to polubiłam Erykę. Dobre dziecko i mądre na dodatek.
Swoją drogą sprawdziłam w poprzednich odcinkach - Kastor dostał tylko 17 lat za zabójstwo, a jego syn - dożywocie. Ciekawa jestem, kto komu i kiedy posmarował (§§§) że takie zapadły wyroki.
Fajnie, że Wojtek znalazł nową miłość, mam nadzieję, że będą razem szczęśliwi. Dobrze też, że Korynie i Iwo jakoś się układa.
Denis to niedojrzały smark. Marcelina strzeliła głupstwo, to prawda, ale mimo to szkoda mi jej. Nie zasłużyła... stop, wróć. Denis na nią nie zasłużył. Cham i prostak, niech go czort weźmie. Szkoda tylko Teosia. Jak to dobrze, że mogli się wyrwać chociaż na dzień...
Cytat:
- Marcelina, PRZEPRASZAM, no!
|
Oj o co ci chodzi, ja tylko cię zdradzam, o co te nerwy, nic się nie stało. Ten to ma tupet.
Cytat:
- W dupie mam twoje przeprosiny, Denis.
|
I prawidłowo. Typ se myśli, że przeprosi i będzie już OK. O, nie ma tak łatwo.
Odcinek z 5.01.2016
Jejku, małe dzieci w dwójce są takie urocze

I te nieco większe też.
Ogólnie to aż miło popatrzeć na rodzinę burmistrzowską.
Ech, to się nieraz mówi tak za dzieciaka:
a na co mi się tego uczyć, a po co mi to, nie przyda mi się w życiu i takie tam. A potem, jak się już dorośnie, to okazuje się że jednak część się przydaje. Jak to mówią - przyda ci się może dwadzieścia procent tego, czego uczysz się w szkole, ale nigdy nie wiesz, KTÓRE będzie to dwadzieścia procent... czy jakoś tak.
No i się porobiło. No co ten Błażej

Niech tak na chłopaka nie naciska, bo nic dobrego z tego nie będzie.
SZLAG, wiedziałam, że wychowanie przez Kastora nie wyjdzie Kostkowi na dobre.
Cytat:
- Dostanę to, czego chcę i to TY mi to dasz. Jeśli dalej będziesz się upierała, przysięgam - zabiję cię.
- Nie zrobisz tego...
- Bez żalu zatłukłem mojego ojca mimo jego skomleń i błagań, a ty myślisz, że przy tobie będę się zastanawiać?!
|
No i tu mam pewien dylemat - stopień zdemoralizowania Kostka jest niewątpliwą winą Kastora. Może jest szansa, by go naprostować, gdyby się dowiedział, jak było naprawdę z tą jego matką. Nadal odrobinę mi go szkoda, acz coraz mniej.
Ta Koryna to ma życie. Ojciec bydlak i teść bydlak. Iwa w sumie też mi szkoda, z takim ojcem.
Cytat:
- Synu, ta twoja Kora to jeden wielki, śmierdzący leń i okrutny babsztyl! Powinieneś ją tłuc ile wlezie!
|
Matko, niech ktoś tego starego wrzoda się pozbędzie. Naprawdę, przy takim bydlaku moja wyrozumiałość dla osób starszych spakowałaby się i zrobiła sobie wakacje na Hawajach.
No pięknie, wychodzi na to, że Iwan Ewerkin to bydlak większy niż Kastor - myślałam, że to niemożliwe. No i znowu się powtarza ta historia, że syn zabija ojca ;( Moim zdaniem, ze względu na okoliczności Iwo powinien dostać mniej niż 8 lat. Osobiście byłabym za wyrokiem w zawieszeniu - w tej wyjątkowej sytuacji.
Nie no, teraz naprawdę szkoda mi Iwa! De facto jego małżeństwo z Koryną było nieważne od początku (przypominam, że nie chciała tego, opierała się, nie ma znaczenia, że w końcu się zgodziła - zgoda była pod przymusem), niemniej trochę już wspólnie przeżyli. Cóż, zobaczymy co będzie dalej, co Kora zdecyduje.
Ależ ta rodzina kochała Iwana, nie ma co. No... sam sobie na to zapracował, wcale mi go nie żal
Odcinek z 10.01.2016
A teraz to Błażej zaczyna mnie już naprawdę wkurzać. Se wymyślił, że z syna zrobi burmistrza. I potem rządzą tacy, co się do tego nie nadają, jak np. jarl Siddgeir z Falkret* (tylko że on jeszcze przynajmniej miał dobrego doradcę). Jak rodzic zmusza dziecko do, ja wiem, gry na skrzypcach albo pianinie, mimo że dziecko nie chce, to cierpi potem głównie ono (ewentualnie najbliższe otoczenie). Ale chyba
jeszcze gorzej pchać dzieciaka do polityki wbrew jego woli, i to na tak ważne stanowisko. Przecież zarządzanie miastem to duża odpowiedzialność, tym powinien się zajmować ktoś kto się nadaje. Ale komu ja to piszę, przecież większość z Was tu to dobrze rozumie - a pan Domański i tak tego nie przeczyta

Coś czułam, że Koryna nie opuści męża. Mam wrażenie, że paradoksalnie przez to, co się stało, wreszcie go pokochała. Mam nadzieję, że teraz już będą razem naprawdę szczęśliwi. Żeby była jasność - zasługi jakiejś Iwana w tym nie ma, mało by brakowało, a rozwaliłby małżeństwo swego syna. Małżeństwo, na które tak naciskali z Kastorem.
Abraś - Abraham? Może wreszcie chociaż Eryce się ułoży w życiu.
No nie, co ta Olimpia!?
Cytat:
- Niech się mama trzyma od tego z daleka. Wiem, co robię.
|
TA, jasne. Zdradza męża i ma pretensje do teściowej, że w takim układzie ta nie chce jej trzymać pod swoim dachem. Kochankowi nie mówi nic o tym, że ma męża - nie no, po co ma wiedzieć, czemu ludzie i na niego patrzą krzywo. Ciekawe czy do swej córki mu się przyznaje. Nie no, oczywiście, że nie. I dziwi się, że Eryka nie chce z nią rozmawiać.
Cytat:
- Tylko SPRÓBUJ czegoś ode mnie chcieć, przebrzydła smarkulo! Nie chcesz matki? Załatwione, nie będziesz jej miała.
|
No świetna matka, brawo. Ode mnie ma kopa prosto w zadek.
Biedny Kris. Co teraz z nim będzie? Niech pamięta, że ma jeszcze córkę.
OK, na razie tyle, co do historii.
Cytat:
Napisał Liv
Cytat:
Napisał LP23
Dobrze, że Cezary nie grał w simsy tylko jakieś skoki narciarskie
|
Nooo. Tym bardziej, że to było TS3 
|
E, trójka nie jest zła. Zwłaszcza jak się ją porówna z czwórką**
W Wiedźmina 3 może niech zagra
Jest tak dobry, że nawet mnie zainteresował - a nigdy jakoś nie gustowałam w takich klimatach.
Nieznanowo bardzo mi się podoba. Podziwiam - mnie to tylko udało się odtworzyć jedynkową Starówkę, a i ta wymagałaby dopieszczenia :/
*wyjaśnienie - dla tych, co w Skyrima nie grali:
Jarl (źródło: Wiki) - średniowieczny tytuł nadawany skandynawskim wodzom, wojownikom lub powiernikom króla.
Skyrim (kraina) jest podzielone na dziewięć włości, a każda jest zarządzana przez jarla. Jarlowie ślubują wierność Najwyższemu Królowi Skyrim, ale mają dość dużą autonomię.
Siddgeir to wierny Cesarstwu jarl włości Falkret. Ponieważ nie chce mu się zarządzać włością pozostawia swoje obowiązki dworowi. Sam ze swego tytułu czerpie jedynie korzyści - jada najlepsze potrawy, śpi na najwygodniejszych łożach. Ponadto układa się z bandytami. Ogólnie nieciekawy typ.
Tak to wygląda w wielkim skrócie.
**tak, grałam już w czwórkę (dostałam pod choinkę + dodatek Witaj w Pracy) i uważam, że jest raczej nudna, mimo kilku dobrych pomysłów. I tak, uważam, że w trójkę grało się ciekawiej. Acz dla mnie wciąż
dwójka rządzi!
Dobra, kończę swoje gadanie - czekam na ciąg dalszy.