Moim zdaniem możesz spróbować przywołać ich na tę parcelę. Każdy sim, po złapaniu "łapką" po wpisaniu moveobjects on może być skasowany - znika wtedy też z menu. W ten sposób gra może interpretować Twoich NPCów dodanych do rodziny. Wiem, że przywołanie ich może być trudne, bo dzwoniąc nie będą chcieli przyjśc (nie lubią się), ja zrobiłabym tak:
sposób 1
po uruchomieniu gry wpisać kod boolProp TestingCheatsEnabled true, wejść do rodzinki (dokładnie w takiej kolejności) ustawić paski znajomości na nieco wyżej, żeby mogli się zapraszać, zadzwonić po tych simów, poczekać aż przyjdą. Przywrócic paski znajomości na czerwono. Pamiętaj, żeby po całej akcji, jeśli wyjdzie, wyłączyć kod zmieniając true na false.
drugi sposób (tak na serio to łatwiejszy, ale możesz nie mieć Insimenatora)
W trybie kupowania w dziale z elektroniką (wszystkie) wybierasz pudełko ww. narzędzia - pozwala ono przywoływać dowolnego sima z gry na parcelę
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=52778 (w jednym z postów Master of Dizaster jest aktywny link do pobrania, nie sprawdzałam jednak czy wszystko jest tam ok.)
trzeci sposób piszę z mojej lekko nadwyrężonej pamięci, bo nie stosowałam tej metody przywoływania członków rodziny od dobrych 4 lat, może więc nieco się różnić:
po wpisaniu kodu boolProp testingCheatsEnabled true klikamy z wciśniętym Shiftem na skrzynkę na listy i wybieramy opcję "Restore Family" albo coś innego, podobnego, sugerującego przywołanie nieobecnych członków. W ten sposób w sumie możesz to zrobić najszybciej, nie jestem jednak pewna w 100% co do tej metody.