View Single Post
stare 06.02.2016, 18:23   #2022
Lenna

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z grą

Pobrałam sobie parcelę bez CC z piwnicą i ustawiłam w moim nowym otoczeniu. Gdy na nią weszłam, okazało się, że... piwnicę zalała woda soft1 Po jakimś czasie rozkminiłam, że ta woda pochodziła z morza, które jest w tym otoczeniu. I teraz gdy postawię jakąkolwiek parcelę, która ma jakiekolwiek wgłębienie głębsze od poziomu morza, gdy ją wczytam, to wgłębienie jest zalane wodą. Dzieje się tak ze wszystkimi takimi parcelami - nie ważne, czy wyciągne ją z kosza domów, czy zechcę przestawić w inne miejsce już istniejący dom w otoczeniu. Najgorsze, że gdy po zobaczeniu wody na parceli wyjdę do otoczenia, w podglądzie otoczenia w tym miejscu mam plażę... dosłownie. Robi się taki piasek, jak przy morzu, a jak przestawię parcelę w inne miejsce to woda morska tam zostaje i mam plażę na środku miasta xD
W tym wypadku domy z piwnicą czy jakimkolwiek wgłębieniem muszę ustawiać na wzgórzu, gdzie "nie dosięga" poziomu wody... błąd ten "załatałam" tak, że najpierw stawiam parcelę, wchodzę do niej, usuwam wgłębienia tak żeby wody nie było, zapisuję, za pomocą kodu zmieniam tyb pokrycia terenu w otoczeniu kilka razy (żeby pozbyć się plaży), wychodzę do inengo otoczenia (bo inaczej mam esy floresy zamaist poprawnego pokrycia terenu), wracam z powrotem, wchodzę na parcelę, na powrót robię w niej wgłębienia typu piwnice i tak dalej od nowa... ponieważ tylko, gdy postawię parcelę bez wgłębień, i ręcznie na niej te wgłębienia zrobię, nie ma wody i całego błędu. Z kolei gdy ją przestawie w jakiekolwiek inne miejsce w otoczeniu - już tak. Dlatego przy każdym przestawieniu parceli trzeba wszystko od nowa... co jest niesamowicie irytujące i pracochłonne <_< Czy jest jakikolwiek sposób, aby znaleźć rozwiązanie tego błędu tak żebym nie musiała się ciągle męczyć? xD