View Single Post
stare 17.02.2016, 20:45   #46
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Architektura i dekoracja wnętrz

Shatt - fakt, ten wcześniejszy, jaśniejszy siding był lepszy W sypialni masz kolorowy zawrót głowy... Btw, te książki mają ładniejszy recolor. Gabinet niezły, ale brakuje mi w nim zieleni.

tut - pierwsza i najważniejsza zasada - nie mieszamy maxisa z netem. To dotyczy także simów.
Generalnie są trzy style, w jakich nasza gra może wyglądać - maxis-match, semi- i realistic. Na któryś z nich niestety trzeba się zdecydować.
Poza tym ja bardzo zwracam uwagę na to, czy autor jakiegoś wystroju myśli nad tym, co robi, czy nie. Typu powiesiłabyś do takich okien w rzeczywistości takie krótkie (i jeszcze przezroczyste!!!) zasłonki? Bo ja nie. Powiesiłabyś taki przytłaczający obraz, który zająłby Ci cały kawałek ściany między oknami? Ja nie.
Po co komu tyle roślin w sypialni? Wiesz, że im więcej, tym gorzej, bo w nocy pobierają tlen? (w ciemności fotosynteza nie zachodzi)
W pokoju Anastazji i Wanilki jest też sporo do poprawy, chociażby te biedne duże okna zastawione łóżkiem! Nie chciałabym, żeby mnie tak perfidnie oglądali, gdy śpię. Obrazek oparty o ścianę już ktoś Ci wypomniał, więc się nie będę powtarzać. Nie doczytałam się jednak wyrzutu w stronę dwóch tych samych obrazków na jednej, krótkiej ścinie - wiesz, że tam nie potrzeba ani jednego z nich? A ta mała szafeczka jakaś taka niefortunna jest.
Rety, jak zagracone! Łabędź pływający po gołych deskach wygrywa internety w dniu dzisiejszym.
Na plus znowuż to, że meble kolorystycznie do siebie pasują. Jeśli chodzi o styl, to mogło być nawet lepiej, bo chociażby w OŻ masz tańsze szafki w tym kolorze drewna.
Ech, aż prosi się, żeby Cię przekierować do prac kogoś, kto ma blade pojęcie o dekorowaniu, ale Shiver to wyższa szkoła jazdy, reszta forumowiczów się jeszcze uczy (włącznie ze mną, ale wnętrza moich domków już znasz) a nie wiem, ilu z tych, od których ja się uczyłam, ma jeszcze działające zdjęcia w tematach. Z twórców internetowych zaś przychodzi mi do głowy tylko An-na, Allisas, echinopeae i inni, których jednak nie bardzo mogę podlinkować.

Trening czyni mistrza, no.

Mój 5000. post pojawi się jutro (?) w Miasteczku ;]
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem