Cytat:
Napisał Nina14!
Jak miło widzieć OJSG od Ciebie, Diana!
|
Dziękuję!
Cytat:
Napisał Nina14!
Właśnie, poprosimy o zdjęcia domku! Albo zdjęcia pokoi Simów
|
Na razie nie ma wiele do pokazania, bo na sensowne urządzenie domku brakowało funduszy (i moich chęci

), ale następnym razem porobię jakieś zdjęcia.
Cytat:
Napisał Nina14!
W ogóle nie zorientowałam się w pierwszej chwili o co Ci chodzi z tymi zębami... Pomyślałam, że to jakaś proteza albo mechaniczne ramię. Nie wiedziałam że w Dwójce potrafią się zdarzyć takie "przerzuty" 
|
Cytat:
Napisał Caesum
Przeczytałem sobie i szczególnie zauroczyła mnie pani z zębami na ramieniu. Cóż za szczególny rodzaj bezużytecznej supermocy! Ciekawi mnie, czy uda ci się to naprawić, czy też stanie się to cechą charakterystyczną tej postaci. 
|
Okazuje się, że wina leży po stronie samego skina. Tak, po prostu ten odcień dla nastolatek ma zęby na ramieniu. Nie wiem, jak można coś takiego zrobić przypadkiem, ani jakim cudem tego nie zauważyłam, grając z tymi zamiennikami od lat... no ale tak wyszło. Pobrałam nowe skiny, będą od następnej części.
Miłowo [2] - Bella Ćwir
Otóż dzisiaj, jak zapowiadałam, Bella Ćwir!
Oto mój lore: kosmici w końcu zwrócili Bellę do Miłowa, lecz porwanie przez obcych całkiem zmieniło jej osobowość. Bella postanowiła porzucić rodzinę oraz swoje materialistyczne życie. Zamieszkała w małej chatce na obrzeżach miasta (zawsze chciałam pograć w tym domku!) i zmieniła wygląd, by odciąć się od przeszłości oraz kojarzących ją simów.
Niestety, aby z czegoś żyć, nadal musiała chodzić do pracy jak normalny śmiertelnik. Gra wylosowała jej jako miastowej karierę Obibok i tak zostawiłam - Bella nie ma aspiracji zawodowych. Praca jest dla normalnych, ona jest oświecona.
Aby pozyskać dodatkowe źródło dochodu, Bella chce zostać czyjąś utrzymanką. W tym celu podrywa miastowego, który przypadł jej do gustu.

W tle akurat przechodzi Morti!

Nie zatrzymał się, poszedł, uff. Powiedzmy, że jej nie rozpoznał, choć tak naprawdę w grze się znają i rzekomo nadal są w bliskiej relacji (choć już nie są małżeństwem).
Kolejnym krokiem rozwoju osobistego Belli jest studiowanie magii.
Próbujemy zdobywać dodatkowe fundusze dzięki malowaniu.
Niestety, po jakimś czasie Bella wpadła w załamanie psychiczne...

Jej życie to tylko praca, spanie i podbijanie skillów w wolnym czasie. (Brzmi znajomo 💀 ).
Tyle dobrego, że udało jej się zdobyć Joego Samochodzika. Niestety przyniósł do domu zero funduszy, ale nadrobi to harowaniem na Bellę oraz budowę jej magicznej świątyni.
Bonus: widać, że Miłowo powstało przed Czterema Porami Roku. Inaczej ten biedny ziomek nie stałby przed sklepem. Przecież on ma nawet kasę ośnieżoną.