View Single Post
stare 24.01.2025, 21:12   #5
Dimond

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: Ezoteryczna Przyjaźń

Cytat:
Napisał Diana Zobacz post
mam nadzieję, że na następną część nie trzeba będzie czekać ponad dekadę! Masz wierną fankę. To jedna z najlepszych produkcji, jakie widziałam w simsach.
Hej, Diana! Dziękuję za miły komentarz

Za kolejny odcinek zabrałem się praktycznie po 2 tygodniach od zakończenia ostatniego, więc praca powoli sobie idzie do przodu. Dobra wiadomość jest taka, że został już tylko odcinek finałowy. Na dowód mam taki mały screen:

Cytat:
Skoro najnowszy odcinek powstał poza grą, to gdzie w takim razie?
Wszystkie obiekty, wliczając simów eksportuję za pomocą SimPE i wczytuję do programu 3D. Sam używam Cinema4D, choć taki Blender też doskonale sobie radzi z plikami z gry i chyba dużo lepiej z nimi współgra, bo obiekty z The Sims 4 eksportuje się już bezpośrednio do niego.

Tam bawię się głównie z kamerą i światłem typu latarka. No i też animacje tworzę od zera, bo akurat program, którego używam, nie przechwytuje rigów (tzn. szkieletów simów) i musze je tworzyć od zera.

W serialu jest też sporo stworów i w pewnym momencie okazało się, że dużo łatwiej będzie je zrobić poza grą niż starać się wprowadzić bezpośrednio do niej. Chyba ostatnim z nich, który trafił do gry był ten z głową na stelażu z odcinka 3

Ostatnio edytowane przez Dimond : 31.05.2025 - 15:18
Dimond jest offline   Odpowiedź z Cytatem