View Single Post
stare 31.01.2025, 19:38   #28
Dimond

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: Dwudziestopięciolecie serii

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
4GB Patch? Brzmi jak coś, czego nie mam, a bardzo chciałabym mieć
4GB to fix, który naprawiał częste crashe w grze (out of video memory). One się pojawiały u części osób, po którejś za aktualizacji Windows. U mnie skończyło się to na tym, że gra wyłączała mi się po ustawieniu kilku luster.

Tu jest poradnik, który dostałem od OskaraArtura: https://www.youtube.com/watch?v=-0iwuLZyjMg

Jednak, jeśli Twoja gra działa normalnie, to nie ma potrzeby instalowania tego patcha. To może dotyczyć konkretnych kart graficznych.

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
[*]GraphicsRules.sgr obsługuje nowy sprzęt
Z tego, co pamiętam GraphicRules.sgr nie uwzględniał rozdzielczości zrzutów ekranu oraz kodeków dla video z gry.

Czy sprawdzałaś może jak duże są screeny robione w grze? Ewentualnie, czy video nagrane za jej pomocą dają się odtworzyć (w oryginale, po przekroczeniu 4GB na bezkompresyjnych ustawieniach, plik ulegał uszkodzeniu)?

Na tym w sumie zależy mi najbardziej w odświeżonej wersji, a nie chcę przeinstalowywać starej, bo mam tam jednak sporo rozgrzebanych projektów.

-------------------------------------------------------------------------

Próbowałem też znaleźć tę dodatkową zawartość (póki co tylko w jedynce) i jakoś nie mogę się jej doszukać XD Znalazłem tylko jakiś dres dla simki z logiem EA w jedynce. I tyle XD. W sklepie na obu okładkach jest znaczek "bonus content", natomiast w opisach: "The Sims 4: Grundge Revival Kit" (TS2) oraz "The Sims 4 Throwback Fit Kit" (TS). Ktoś coś znalazł już?

edit: Dobra, gamoń ze mnie. To są tylko kity w czwórce, a ja się napaliłem na jakieś bonusowe obiekty XD

Ostatnio edytowane przez Dimond : 31.01.2025 - 19:41
Dimond jest offline   Odpowiedź z Cytatem