View Single Post
stare 01.10.2004, 12:27   #784
Cocaine
Guest

ThumbsUp Nowa telenowela!!

1 października 2004 rok.
Cześć. Zaczynam pisać mój nowy pamiętnik. Mam 16 lat, na imię mi Kaja, i żyję w szczęśliwej fajnej rodzinie. Moja mama to gwiazda piosenki i filmu - Joanna Sing. Mój tata to urodzony kucharz, uwielbia stać przy garnkach, pichcić coś, dlatego to nie mama gotuje nam obiady ale tata. Mam 2 siostry: Darię, z poprzedniego małżeństwa taty (której nienawidzę i nawzajem) oraz moją normalną siostrę Zuzię, która ma dopiero 5 lat. Dziś nie było w szkole nic ciekawego. Głównie to temu że zwolniłam się z trzeciej lekcjii bo mnie bardzo bolał brzuch. Musiałam posiedzieć pod drzwiami piętnaście minut bo tata wyszedł po zakupy z tym malutkim potworkiem - Zuzką. Potem położyłam się i leżałam, przespałam się aż obudził mnie jęk z sąsiedniego łóżka. Leżała na nim skulona Daria, trzymając się za brzuch. Miała tragiczną minę, była straszliwie blada i ciągle kaszlała. Przestraszyłam się - miałam te same objawy w szkole!!
-TATO!! - krzyknęłam i wybiegłam z pokoju jak torpeda zapominając o pamiętniku i całym bożym świecie. Ojciec pastwił się nad nakarmieniem Zuzi.
- Idź szybko do Darii ja ją nakarmię. - powiedziałam i zabrałam się za karmienie siostry. Nie było to zajęcie denne, ale na krótko zapomniałam o bólu. Niemal natychmiast przybiegł do mnie ojciec i zapytał czy mnie też boli brzuch. Odrzekłam że tak, on nafaszerował mnie tabletkami i zadzwonił do mamy. Pojechaliśmy do szpitala, tam zrobili nam badania i zostawili nas na noc. Okazało się że cierpimy na rzadką chorobę która nazywa sie.......
  Odpowiedź z Cytatem