View Single Post
stare 02.10.2004, 10:08   #786
Cocaine
Guest

Blush

odc. 2 (zong i cio dalej??)
...skurcze żołądka i płuc. U Darii wciąż się nasilały,. u mnie nieco złagodniały. Po chwili przybiegła mama z płaczącą Zuzą na rękach. Ja już ptawię śpię, ale chcę jeszcze pisać. Jestem pod kroplówką więc nie jestem głodna. Bladą twarz mojej siostry oświetla słabe światło sączące się z mojej lampki. Nagle drzwi sali otworzyły się. Weszła w nie moja mama z uśpioną Zuzią w koszulce nocnej na rękach.
- One też choruje. - powiedziała mama i ułożyła ją w łóżeczku. Potem przyszli lekarze, zbadali nas, rodziców i zatrzymali nas na tydzień. Uff tydzień wolny od szkoły. Mama mówi że będę miała zelgłości ale da się przecież je nadrobić, i to dość szybko - po prostu poproszę przyjaciólki żeby przychodziły do mnie po lekcjach z książkami. Tata karmi Zuzię. Jest noc, a ona nie śpi - wieczorem złapał ją atak. Pielęgniarka przyszła, zrobiła jej zastrzyk. Daria też się zwija z bólu. Tylko ze mną już OK pewnie zaraz mnie wypiszą i laba się skończy. Chcialabym leżeć jak najdłużej bo przez to miałabym czas na wszystko. Tu jest nawet telewizor na kasę.
Dostałam nad ranem ataku. ZXjadłam dzisiaj ćwiartkę bułki z masłem, i czuję się nasycona jak nigdy. Dziś na obiad kleik. Tata przyniósł mi gazety i książki, Daria jest na badaniach, Zuzia bawi się z dziećmi na świetlicy, mama jest w showbizie, a ja piszę i opisuję dokładnie moje życie. Mama wchodzi na salę. Jest blada jak ściana. Zrywam się z łóżka.
- Co się stało??- zapytałam ją szybko
- Daria....ona uciekła ze szpitala. - wyjąkała mama i osunęła się na podłogę.
  Odpowiedź z Cytatem