View Single Post
stare 08.10.2004, 16:33   #808
Cocaine
Guest

Blush Telenowala pt. "NIEEE!""

ZOng D to będzie piękne i romantyczne...
odc. 13
- Jestem w ciąży. - zamurowało mnie. Aż siadłam na stołku.
- Wiesz co oznacza ciąża po 40 - tce?? - zapytałam głośno ale na tyle cicho by nie zbudzić Zuzi.
- Wiem że mogą być komplikacje. Wysłałam do ciebie tatę żeby ci to powiedział ale zboczyło drodze do nowej koleżanki z pracy. - Moje oczy robiły się coraz bardziej okrągłe.
- Nie zaopiekuje się tym bękartem. - Powiedziałam i cisnęłam słuchawkę na widełki. Spojrzałam na Zuzię. ie mogę jej do końca życia wychowywać. Powinna wiedzieć co to znaczy przytulić się do mamusi lub z nią odrobić lekcje
Zadzwoniłam do pogotowia opiekunczego i jasne przedstawiłam moją sytuację. Najgorsze było to odprowadzanie Zuzi przez sąsiadki do przedszkoal robienie mi zakupów. Wiedziałam że chcę mieć własną rodzinę i to też powiedziałam w trakcie rozmowy z miłą panią.
- Dobrze, dostanie pani co miesiąc 1500$ na życie i wydatki oraz rachunki a co do opieki nad dzieckiem to jutro przyjdzie miła pani Zelda i pani pomoże. - Zelda pomyślałam. Wstrętne imię. Kojarzy mi się z czarownicami. I raczej słusznie bo przecież ona wystąpowała w Sabrinie. Dopadł mnie płacz Zuzi. Wiedziałam że jest głodna więc poszłam do nien z miseczką płatków i nakarmiłam ją. Połozyłam na podłodze i poszłam się pouczyć. Musiałam umieć na jutro chemię i biologię - dwa najgorsze przedmioty. Idę więc jutro do szkoły.
Hmmm no cóż, mogę wam swobodnie powiedzieć teraz że leżę w szpitalu. Nie tylko z winy mojej ale i po trochu Zuziuni. Znów ma bóle brzucha, wymioty i okropne samopoczucie i co najgorsze gorączkę. U mnie jest kiepsko z jakimś tam kręgiem. Ale jutro się dowiem. Zuzia w nocy wymiotowała kilkanaście razy. Ja uczyłam się trochę angielskiego ale co to za nauka przy marudzącym dziecku. Nie mam innej opcji - nie zdam w tym roku matury i juz. Cóż w końcu to jest tylko świstek. Kiedy tak popatrzyłam za szybę ujrzałam:
A: mojego wymarzonego chłopaka
B: tatę płaczącego z okazjii mojego losu :
czy może
C: mamę z brzuszkiem.
ZOnguś decyzdja nalezy dociebei
  Odpowiedź z Cytatem