Zonguś zonguś pisz pisz pisz Dopinguje cie!!
odc.28
- Ten adrianek chyba nie zyje - usłyszałam jak przez watę.
- CO? - zapytałam wypadając z sali.
- Proszę usiąść. Adrianek bardzo cierpi. Reanimujemy go już pół godziny. Jeżeli za 10 sekund jego serduszko nie zacznie bić pani syn nie zyje. - zACZEŁam odliczać. Powoli, dziesięć sekund. Z sali wyłoniła się pielęgniarka. Za sopbą niosła czarną wstęgę.
- Przykro mi. - powiedział lekarz i zostawił mnie. Siedziałam tak w bluzie i dżinsach rozczochrana chyba z pół godziny. "mój trzymiesięczny synek nie żyje, on nie zyje...." docierało do mnie. Kiedy zrozumiałam co to znaczy zaczełam płakać. Przybiegł Maciek z Zuzią. Oni tez byli cali we łzach. Minęła nas jakaś rodzina również we łzach.
- Selena.....- wyszeptałam...
- Kaja.....kaju....- wyszeptała moja przyjaciolka ze szkolnej ławy.
- Miałaś dziecko?....- zapytałam cicho.
- Miałam....malutką Klaudynkę...teraz noszę w sobie drugie. - powiedziała ona i wybuchnęla jeszcze gromszym płaczem. Było mi tak straszliwie żal mojej najlepszej przyjaciółki...i mnie....
- Kochanie....Selenko pójdziemy gdzieś z Zuzią.- wyszeptał mąż sel.
- Ok. Idźcie musimy porozmawiać. - Nagle wyszły dwie kolejne zapłakane rodziny.
- Kaja oni coś robią że te dzieci umierają. - zaczeęłam sumiennie zbierać wycinki na temat tego szpitala. Wykręciłam, tryumfalnie tuż po pogrzebie mojego synka numer przyjaciółki.
- Sel? -zawrzasnęłam/
- Co? - zapytała nieprzytomna (po śnie) kobieta.
- Mam dowód że nasze dzieci umarły. Świadectwa zgonu i w dodatku tych dwóch dzieci. - powiedziałam.
- Skąd? - zapytała ona.
- Skontaktowałam się z nimi i już. Zaraz pojedziemy do sądu i wniesiemy sprawę.
Lara jest chora na rękę. Ma guza. Nie raka. guza. Całe szczęscie - to zaledwie nowotwór niezłośliwy. Selena wie dobrze, wygrałyśmy sprawę. To już ósmy miesiąc jej ciąży. Uff całe szczęście że wszystko tak dobrze w tej ciąży idzie. Całe szczęście że nie było powikłań. DZwoni moja komórka
-HAlo? - pytam głupkowato
- Ej....moje dziecko....- wyjąkała Selena
A: jest dziewczynką
B: jest obojnakiem
C: urodziłam martwe dziecko
WYBIERAJ!
|