View Single Post
stare 01.11.2004, 07:39   #905
Basieńka
Guest

Domyślnie "Dwie miłości"

Na początku wielkie sorki, ale muszę zmienić imię bohaterki, bo będzie mi się mieszało z fotostorami. Może Alicja...

Odc.1 "Dwie miłości"
Jak już pisałam Alicja przeprowadziła się z ojcem o SimŚwiatowa i dostała pracę jako nauczycielka w pobliskim gimnazjum. Pierwszy dziń w szkole:
Ala wchodzi do swojej klasy:
- Dzień dobry, dzieci. Nazywam się Alicja Reading, jestem waszą wychowawczynią. Będę was także uczyła fizyki. Wy jesteście klasa I a, prawda?
Ala szybko poznała się z dziećmi. Na długiej przerwie poszła na naradę do pokoju nauczycielskiego. Dyrektor powiedział:
- Witam was wszystkich po raz kolejny, drogie koleżanki i koledzy! W tym roku mamy trzech nowych nauczycieli: p. Alicję Reading do fizyki oraz wychowawczynię klasy I a, p. Grzegorza Dean od matematyki i p. Katarzynę Malewicz od muzyki i zastępczą wychowawczynię klasy II b.
"Wszyscy nauczyciele są w nadmiarze mili, oprucz tego."- pomyślała Alicja.
Po lekcjach Ala wychodziła ze szkoły z masą książek i ankiet. Wyszła i wpadła na tego nauczyciela, który w pokoju nauczycielskim jako jedyny nie okazywał zachwytu nowymi nauczycielami.
- Och, przepraszam, ja nie chciałam zamyśliłam się- Powiedziała Alicja i wyciągnęła ręke w stronę nauczyciela- jestem Alicja Reading.
Na co nauczyciel spojrzał na nią i....

WYBIERZCIE SAMI:
1. Zlekcewarzył i poszedł do szkoły
2. Krzyknął: "Uważaj jak chodzisz!"
3. Powiedział: "Lepiej uważaj na tą szkołę. Jesteś tu niepotrzebna"
4. Wyciągnął ręke i powiedział: "To ja przepraszam, jastem..."
  Odpowiedź z Cytatem