Mnie też ciekawi co się stanie dalej!!! PISZ, ja napiszę c.d. jutro koło 18 (mój brat wyjeżdza na kółko)!
Zaraz wróci, ale teraz czas na c.d. może zdążę....
Dziesięciokrotne szczęście odc. 2
.. Mam czas... Jeszcze zdążę się zastanowić... To dziecko mnie wkurza! Musze z kimś porozmawiać! Z kimś z doświadczeniem! Ale z kim?... Moje siostry są ode mnie młodsze, ich mężowie także... Ach, gdybym miało matkę! Jeszcze rok temu moje siostrzyczki myślały, że to ja.... Co prawda, jestem trochę szalona, ale żeby aż tak?? NIGDY! GDYBYM MIAŁA MATKĘ! Musze z kimś porozmawiać.. Naradzić się... Z Różą! On jest najstarsza z tych wszystkich....
-RÓŻO!!!!-krzyknęłam
Zaraz przyjdzie. Ona, w całej swej dostojności, piękna i urodziwa, a także mądra. Też taka jestem.. takiej samej urody jak ona... Musze schować pamiętnik... NIKT NIE MOZE SIĘ O NIM DOWIEDZIEĆ!!
-Tak?-powiedziała
-Musze... Ja się zastanawiam, czy usunąć to dziecko.
-DZiecko jest darem Bożym! To cud! Zostaw je...
-NIE!
-.. ale naradz się z Jimmy'm.(czyt. Dżimmim)
-Z TYM ŁAJDAKIEM?? ON MNIE ZDRADZIŁ!! RZUCIŁ DLA JAKIEJŚ KATE!
-Musisz... To także jego dziecko.
-Ale i moje! Go nie ma, ja decyduję! USUNE JE!
-Zastanów sie, masz jeszcze 14 tygodni czasu...
-NIE WIEM!-pojawiły mi się łzy w oczach
-Zostaw je...
-Zastanowię się..
-Ja ci mówię, w tej ciąży będziesz miała więcje dzieci niż Diana-powiedziała tajemniczym, proroczym głosem. Mozliwe. Ona sie zna.. Czasem przewiduje... Ale ja chcę jedno dziecko!!!!! Ale w rodzinie mieliśmy już.. sześcioraczki, a Jimmy...(czyt. Dżimmi) też... Zadzwonię do niego.. Jutro...
Szósta rano. Odruchowo pakuję się do pracy, ale dzisiaj sobota. Idę po gazetę. Pierwsza strona: widzę zdjęcie Jimmy'ego. I... TO MOJA PZRYJACIÓLKA! KATE! Z SZKOLNYCH LAT!!!!! JAK MOGŁAŚ!!!! KATE!!!!!!... I co pisze: Jimmy Flowy i jego narzeczona (CO???!!!!!!) Kate Ryan zginęli w czasie.. snu (JUŻ JA WIEM CO ONI ROBILI!!!!!!) na dzień przed swoim ślubem (ŚLUBEM?!?!). Prawdopodobnie zabił ich celowo rozpadlony ogień w sypialni (AŻ TAK BYLI ZAJĘCI SOBĄ ŻE NIE ZAUWAŻYLI, CO?!?!). Nie chcę dalej czytać....
CDN.
Ostatnio edytowane przez Zong : 02.11.2004 - 19:03
|