View Single Post
stare 03.11.2004, 18:24   #929
Zong
Guest

Domyślnie

Dziesięciokrotne szczęście odc. 6
...Dlaczego nie podała nazwiska? Pojadę do Nowego Jorku, znajdę ja... NIE ODPISAŁAM JEJ!!! Musze napisać!
Przysiadł sie do mnie przystojny mężczyzna. Nie zwracam już uwagi na mężczyzn. Wszystko przez Jimmy'ego.
"...Gdzie mieszkasz, Kate? Włąśnie jestem w pociągu. Jadę do Ciebie. Za kilka godzin będę na statku. Zostaw list na poczcie przy ulicy..."
-A pani to daleko jedzie?
-Do portu.-odpowiedziałąm. Dlaczego sie pzrysiadł? Dotychczas byłam sama...
"...Jaki jest Jimmy? Opisz mi go. Z moją miłością jest cienko..."
-A dokąd do portu?
-Do przyjaciółki. Przesiadam sie na statku.
-A jakim?
Podałam mu nazwę."...Może mi przyślij list teraz, na statek..."
-A wie pani, ja przesiadam się na tym samym statku...
-Jak sie w ogóle pan nazwywa?
-Jimmy.
Duzo jest Jimmy'ch. Moze to ten?
-A zna pan Kate?...
-Mój kolega, tez Jimmy, zna pewną Kate... To jego narzeczona. Nazwywa się Kate Ryan. A on..
-Jimmy Flowy!
-Nie..
NIE??? Jak to?
-Jimmy Hearling (czyt. Herling).
-....
Podarłam list. Teraz, kiedy to wiem musze go napisać od nowa. Kate, wybacz, ze cię obniżałam!
"Kochana Kate,
Siedze w pociągu. Napisz szybko list. Wyślij go albo na statek, albo zostaw na poczcie przy ulicy..." Zauważyłam, ze ten Jimmy się na mnie patrzy.
-A pan to długo zna Jimmy'ego Hearling'a?
-Kilka lat. A pani tą Kate?
-14 lat. Od pierwszej klasy.
"... Siedze w pociagu z jakimś Jimmy'm. Zna Jimmy'ego Hearling'a i mówi, ze jest narzeczonym (tan Jimmy Hearling) Kate Ryan, czyli Ciebie..."
-Lubi pani Kate?
-O tak!...
"...Mówi, że..."
-Jaki jest ten Jimmy?
-A.. dlaczego chce pani wiedzieć?
-Kate Ryan, to ta Kate. Jaki on jest?
-Przystaojny, inteligentny, b..łysk..otliwy-wymienił inne cechy, ale je mówił z wahaniem. Bał się czegoś.
"...Twój Jimmy jest inteligentny, przystojny, błyskotliwy... Wierze w to. Ty nie wybrałabyś byle jakiego faceta..."
10 minut później dojechaliśmy do stacji. Wybiegłam, zapłaciłam, żeby list dotarł jeszcze dziś i wróciłam do pociągu.
CDN.

Ostatnio edytowane przez Zong : 03.11.2004 - 18:48
  Odpowiedź z Cytatem