View Single Post
stare 09.11.2004, 22:52   #44
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał -Sharon-
Kuśwa, kazdy mowi inaczej! Mam Wielka prosbe niech mi ktos wytlumaczy normalnie, czy mam wymienic procesor, karte, dokupic ram, wsyztsko naraz, czy w ogole wymienic calego kompa? -____- bo wsyztskie te rzeczy tu padaly....

najmadrzej mi powiedziala Guralka... moj komp ma 4 lata. I wiem ze prawdopodobienstwo nie jest pewne ze jak mi jedynka dziala to dwojka tez bedzie, ale myszaqu powiedzial ze mi na kompie jedynka tez napewno nie dziala, a przeciez jakby mi nie dzialala to bym nie byla taka inteligentna by kupowac dwojke... wiec jeszcze raz: co mam wymienic? wystarczy dokupic ten Ram?

PS. na 98 NAPEWNO nie zmienie.
Dokupienie RAM jest niezbędne - w tej chwili jesteś na poziomie zalecanym dla samego Win XP. Dokupienie przynajmniej 256 MB (najlepiej 512MB ) ułatwi Ci Zycie z grą, a i w pracy samego kompa zauważysz poprawę. Dla Windows 2000/XP zalecana minimalna wielkość RAM wynosi 384 MB.
Problem z kartą graficzną. Dla Twojej karty musiałabyś dysponować procesorem min 2Ghz. Zalecane karty masz w instrukcji.
Mój młodszy gra w TS2 na kompie Celeron 1GHz, 256MB RAM i karcie GeForce 2MX 64 MB, to wszystko na Win XP i jedno co mogę powiedzieć to fakt, że muszę dokupić mu (niestety) RAM. Od momentu, jak przeniosłem mu plik wymiany na drugi twardy dysk gra chodzi zupełnie dobrze, tylko defragmentację dysku muszę teraz robić przynajmniej co drugi dzień. O swoim kompie nie będę się wypowiadał, bo jest prawie trzy razy lepszy więc nie ma porównania.
Jeżeli nie wykorzystujesz komputera do bardzo wymagających graficznie gier (TS2 wbrew pozorom nie jest pod tym względem bardzo wymagająca), np. pięknych graficznie zręcznościówek i mordobić to nie ma sensu inwestować w super kartę, bo potem okaże się, że następną inwestycją będzie zasilacz.
  Odpowiedź z Cytatem