View Single Post
stare 11.11.2004, 09:47   #961
Basieńka
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Basieńka
OK. 2
odc.3 "Dwie miłości"

...zobaczyła ślady włamania.
- Co tutaj się stało?! Tato! Tato!
- Tak, kochanie?
- Tato gdzie ty byłeś? Szyba pobita, wszystko porozrzucane. CO się tutaj u licha stało.
- Nie wiem. Cały czas byłem na dachu. Trzeba było go naprawić, bo przeciekał.
- Aha.
- A jak tam pierwszy dzień w pracy?
- A dzięki, dobrze. Tylko jedno mnie niepokoi... ach, nie ważne. Mam masę roboty. Muszę lecieć do biblioteki!
Ala wybiegła z domu i biegła całą drogę. Prawie przez całe miasto. Wpadła do biblioteki i ujrzała go... Był cudowny! Wysoki (ok.182 cm.) brunet z szarymi oczami... Po prostu boski!!!
- Dzień dobry. Ja chciałabym informacje na temat ruchu Browna.
- Proszę bardzo. Tam jest jedno wolne miejsce. -bibliotekarka wskazała miejsce obok bruneta.
-"Och Boże jaka ja szczęśliwa!!!" -pomyślała Ala. Wzięła książki i podeszłą do stolika.
- Dzień dobry. Można?
- Dzień dobry. Tak.
Ala nie mogła czytać. Cały czas zerkała na bruneta, który widocznie bardzo się zaczytał.
- A jeśli można wiedzieć to pan tutejsz?
- Tak. A pani?
- Nie dawno sie tu wprowadziłam. Jestem nauczycielką fizyki.
- Ach, tak. ojciec o pani wspominał.
- Ojciec?
- Tak. Mój ojciec uczy w tej samej szkole co pani- geografii.
- Dariusz Grzyb?
- Tak. A ja jestem Tomek. Tomek Józkowski po matce.
- Acha. A ile pan ma lat. Jeśli oczywiście można spytać.
- 28. Tak wiem. Nie wyglądam na tyle. Teraz studiuje medycyne. 3 lata zawalone przez wojsko.
Rozmowa się jakoś kleiła. Jak się później okazało Dariusz Grzyb ma 50 lat, rozwiódł się z żoną 27 lat temu. Bardzo zdziwiaczał po utracie syna. Teraz twierdzi, że widzi różne nie stworzone rzeczy.Potem Tomek odprowadził kawałek Alicje. Potem ona sama szła do domu rozmyślona i.............
Kończe. Nie mam weny a poza tym chyba nikogo to nie ciekawi... ODC. 4

Potem ona sama szła do domu razmyślona i potrącił ją samochód. Ala umarła na miejscu.

KONIEC
Jeśli komuś się podobało niech wyśle mi PM
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.