View Single Post
stare 13.11.2004, 21:39   #77
MarekS
Guest

Domyślnie

Oryginalnie dodany przez simsed
pieprzycie 3 po 3 ... jest taka sprawa ja mam durona 1,0 ghz 256 ram geforce 2 mx400/400 mam wylaczony antyaliasing inne programi w tle , filoztropowanie wylaczone i na low mi chodza bardzo dobrze na medium mi chodzi plynnie laduje sie szybko nawet bardzo szybko ... wiec przestancie pieprzyc o bardzo dobrych kompach :/ szkoda mi was ...

Jak by Ci udało się przełączyć jeszcze w tryb 256 kolorów to śmigałoby jak na formule 1

Cytat:
Napisał A A A
Tobie tak a mi nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;( A wiec jesli sie cos nie podoba to nogi za pas i wypir... ( no cio biore z ciebie przyklad ) Innym simy chodza tragicznie a jak tobie chodza dobrze to sie ciesz
Nie ma co się denerwować.
Z powodu karty graficznej rzeczywiste parametry masz mniej więcej takie:
Celeron 800MHz~1GHz, RAM 100~140MB. Oczywiście dotyczy to tylko TS2, większość innych gier i programów będzie chodzić zupełnie dobrze. Z nową kartą nie przesadzaj, albo skonsultuj się z jakimś znajomym obeznanym w temacie żeby określił ile może wytrzymać zasilacz. Z reguły zasilacze dobierane są do tego co jest w środku, a nowa bardzo dobra karta ma dosyć duży apetyt na prąd. Efekty słabego zasilacza mogą być jeszcze bardziej przykre niż to co masz teraz.
Simsed w jednej sprawie ma rację: karta graficzna do TS2 wcale nie musi byc "wypasiona" i nawet stary poczciwy GeForce 2 spowoduje zdecydowaną poprawę. Tak więc korzystniejsze będzie kupno karty GeForce 5200 (ok. 250zł) i RAM 256MB (niecałe 200zł). Po tym będziesz mogła mówić wszystkim tak, jak przytoczony na początku simdam z jedą różnicą - nie będziesz musiała aż tak ograniczać jakości grafiki.
  Odpowiedź z Cytatem