Cytat:
Napisał simsed
ej nie kupujcie GeForce'ów bo to są szajsy nalepiej kupywac to Radeony 128mb/128bit i to nie wcale drogie bo to 300zl to kupicie wypasione karty nie dosc ze geforce sa drogie i slabie to gry gorzej na nich chulaja niz na radeonach polecalbym gecube radeon 9550 i te karte mozna podkrecic wtedy jeszcze lepiej chodzi za 250zl znajdziecie taka 
|
Każda rybka własną płetwę chali!

Widać, że jesteś miłośnikiem podkręcania
GeForce mimo wszystko są bardziej stabilne - moim zdaniem oczywiście. Przepuściłem przez swoje ręce mnóstwo różniastych gier i powiem szczerze, że nie pamiętam żeby w którejś były jakieś zastrzeżenia odnośnie nich, czego nie mogę powiedzieć o Radeonie. Żeby było ciekawiej wszystkie traktowałem poczciwym, starym GeForce 2MX 64MB

bez żadnych ekstra sterowników - tylko te, które ma Windows XP. TS2 też traktuję tą kartą, nie uaktualniałem sterowników i gra chodzi lepiej niż dobrze.
Żeby nie ciągnąć miłej ale mimo wszystko jałowej dyskusji przejrzyj sobie przyklejony temat o problemach z grą - tą konkretną grą - i oceń, która seria kart stwarza więcej problemów.
Ja nie zakładam, że dziewczyna zaraz rzuci się na komputer i zacznie go tunningować - mało tego - jestem na 99,99% pewien, że ani ona, ani jej rodzice tego też nie będą robili. Nie każdy ma odpowiednią wiedzę i talent do takich rzeczy. Staram sie wybierać możliwie najlepsze, najtańsze i
najprostsze sposoby rozwiązania problemu.
Testy kart dają tylko część wiedzy o jej parametrach użytkowych i z reguły są robione na sprzęcie znacznie lepszym niż ten który posiadają "zwykli" użytkownicy.