View Single Post
stare 23.11.2004, 17:30   #998
Zong
Guest

Domyślnie

Dziesięciokrotne szczęście odc. 23
.. minęło znów kilka lat.. Jednak Kate odważyła się pójść do tego chłopaka. Spodobali się sobie.
-Wiesz, Edyto.. Wszyscy mówią, że małżeństwa są nie zgodne... Może ja i Peter (bo tak ma na imię) w ogóle nie wzięlibyśmy ślubu?
-No wiesz?..
-Ale tak jest wygodniej.. Ale ja tylko pytam ciebie o zdanie.
-Wygodniej? Zapytaj Susie! Pewnie też się nie zgodzi!
-Zapytam. Większość wygrywa.
Susie jest to obojętne. Wynik? 1,5 do 1,5.. Ale.. Ale Peter.. Nie chce ślubu.. Według mnie to głupie z ich strony, ale cóż, ja wychowuję tylko 10 córek i nimi mogę kierować!...
Dziewczyny mają po 14,5 lat.. Chciałabym, żeby były wspaniałymi nastolatkami... Ale, niestety, chyba moje chęci się nie sprawdzą...
Nie, na pewno nie.. Przynajmniej juz ze strony Caroline, mojej drugiej córki.
Koło północy przyszła do mnie Caroline.
-Nie śpisz?-zapytałam
-Mamo.. Ja mam bóle brzucha.. Powinnam ci powiedzieć, jeśli jeszcze nie zauważyłaś. Jestem w ciąży.
Byłam cicho. Miałam mnóstwo pytań: kto jest ojcem?, czy stało się to z twojej woli?, który miesiąc?.. Nie wiedziałam, które zadać pierwsze...
Caroline pomyślała, że tyle zwierzeń wystarczy. Chciała pójść.
-Zaczekaj... Który miesiąc?
-Początek czwartego.
-Kto jest ojcem?
-Kuba...
-Stało się to z twojej woli?
Milczała.
-Odpowiedz.
-Tak.
-Jutro idziemy usunąć ciążę.
-Ależ mamo..
-Masz dopiero 14.. i pół lat. Na ciążę jeszcze czas.
-Ale..
-Nie ma dyskusji. I nie wyjdziesz z pokoju, żebyś się nie wymknęła. Siadaj. A.. czy ten cały Kuba wie?
-Tak. Od miesiąca.
-Chłopak czy dziewczynka?-zapytałam uśmiechając się
-Nie ma znaczenia. I tak to usuniesz.
-Powiedz.
-Dziewczynka.
Siedziałam kilka godzin z Caroline, dopóki nie spała spokojnie. Zamknęłam wszystko i poszłam na chwilę po listę uczniów. Była w plecaku Caroline... W ogóle dziewczyny są po dwie w pięciu różynch klasach, w tym samym gimnazjum. Caroline jest z Katie, pierwszą i tak dalej.. Wzięłam plecak. Nagle coś wypadłoi. Szybko podniosłam.
Weszłąm do pokoju. Caroline nie było...
CDN.

Ostatnio edytowane przez Zong : 10.12.2004 - 21:13
  Odpowiedź z Cytatem