View Single Post
stare 29.11.2004, 19:05   #32
35C4R00N
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pingwin
z najtańszych kart na rynku, z dx9 i pixel&vertex 2 to Radeon 9550, od gigabyte z pamięciami 4ns 128mb 128bit, kosztuje 300zł, jakościowo lepsza od 5500FX gf.
Dokładnie tak, z tym że na karty Radeon 9550/9600 PRO trzeba uważać przy zakupie. Widziałem ostatnio R9600 PRO (noname?) z pamięciami 5ns w cenie poniżej 300 zł, i tyle powinny kosztować (wydajnościowo są odpowiednikiem R9550). Ale to w jednym sklepie i hurtowni, wszystkie pozostałe sklepy miały na te same karty cenę 100-150 PLN wyższą. Aż tyle to one nie są warte.
Cytat:
Napisał Lea
Heh Wiesz, ja właśnie taką sobie nabyłam i po założeniu do kompa okazało się że to 9600 Gra całkiem ładnie chodzi. Mam filmiki, wygładzanie krawędzi i zasadniczo mogę grać na większej rozdzielczości tylko jak tą opcję włączam to... po jakimś czasie grania wyskakuje mi: "Program wykonał nieprawidłową operację. Aplikacja zostanie zamknięta" czy jakoś tak.
Problem ze sterownikami, prawdopodobnie nie odinstalowałaś poprzednich (od starej karty graficznej).
Generalnie wszystkie R9550 zgłaszają się jako "Radeon 9600", zdaje się że po prostu jest do nich używany ten sam "firmware". Tylko dwa razy widziałem napis "Radeon 9550", a testowałem tego typu kart sporo (różnych producentów).
Cytat:
Napisał Halo
[...]Więc mam taki problem. Mam karte graficzną GeForce 6800 mx ultra z 256mb i mam bugi graficzne!! Takie jak nie ma domów w weronie albo brak kturejś nogi simsów!!!! Nie wiem co mam robić!!!
Mój konfig:
Pentium 4 HT (Haapy Tredy)
Procesor 3500mhz
Pamięć RAM 1792mb (nie dawno kupiona)
Karta graficzna GeForce 6800mx ultra z 256mb
Diretix 9.0c
Sterowniki najnowsze!!!
Mam orginalne The sims 2!!!
Jak napiszesz co naprawdę masz w kompie, to może ktoś wymyśli jakieś rozwiązanie problemu. Polecam program Everest (link na forum, poszukaj).
  Odpowiedź z Cytatem